LOKACIJA I INTERIJER

Već dugo namjeravamo otići u Franko’s jer slušamo priče o odličnoj hrani i sada je napokon došao red da ih posjetimo. Franko’s Pizza & Bar je smješten na Zavrtnici (Branimirova 71a) u relativno novoj zgradi iza koje imaju privatni parking. Parking nije asfaltiran, što nije problem, ali je dosta neravan pa s nekim nižim automobilom lako zapnete ako niste pažljivi. Već izvana se vidi da se radi o ozbiljnom restoranu jer sve izgleda čisto, no ne i sterilno.

Kada uđete unutra osjećaj je kao da ste ušli u vrhunski fine dining restoran zbog namještaja i samog uređenja koji je na veoma visokom nivou. Osoblje je profesionalno i dobro je upoznato sa stavkama s menija, što zapravo ne bi trebalo ni spominjati, no nažalost se često u restoranima zna dogoditi da osoblje ne zna takve stvari.

FRANKO’S PIZZA & BAR INFO

  • Adresa: Kneza Branimira 71a
  • Volim Ljuto umaci: DA
  • Plaćanje karticama: DA
  • Terasa: DA
Franko's Pizza and Bar - VolimLjuto.com
Franko's Pizza and Bar - VolimLjuto.com
Franko's Pizza and Bar - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
Franko's Pizza i Bar - recenzija restorana 1

FRANKO’S NUDI ZANIMLJIV MENI UZ DNEVNE PONUDE

Meni se sastoji od pizza, tjestenina, burgera i salata. Zgodan dodatak meniju je dnevna ponuda za ručak, u kojoj iz standardnog izbora jela na određeni dan nude određena jela po nižoj cijeni.

Dok smo čekali hranu naručili smo piće. Kao i uvijek, naš fokus je na ponudi craft piva gdje Franko’s na meniju nudi Primarius, 5th element i Houblon. S obzirom da je njihova ponuda fokusirana na koktele i vina, ugodno nas je iznenadilo da u ponudi imaju više od jedne vrste craft piva. Doduše, Primarius nije bio dostupan pa smo naručili Houblon.

Hrana je stigla kroz 15-ak minuta i nakon fotkanja smo krenuli na degustaciju.

Franko's Pizza and Bar - VolimLjuto.com
Black Slavonian Pig Burger – 75kn

Burgeri od svinjetine su dosta rijetki kod nas i uvijek nas iznenadi kada ga nađemo u ponudi, jer generalno smatramo da je svinjetina podcijenjena što se tiče burgera i da bi ju trebalo više koristiti. Burger od crne slavonske svinje kao dodatke sadrži karamelizirani luk, matovilac, grana padano i domaći BBQ umak u brioche pecivu.Uz burger dolaze i krumpirići kao prilog.

Kombinacija sastojaka u burgeru je dobra. Možda je sve skupa malo preslatko, ali burger je definitivno vrhunski.

Easy Daisy pizza – 82 kn

Pizza je okosnica ponude Franko’s bar-a, tako da smo imali visoka očekivanja. Easy Daisy sadrži ekstra djevičansko maslinovo ulje, mozarellu buffala, zlatne šampinjone, polusušenu crvenu rajčicu, grana padano i bosiljak.

Tijesto kao najvažniji dio pizze je dobro napravljeno, na rubovima hrskavo i lijepo zapečeno, a ispod punjenja tanko, no nije gnjecavo. Mozzarella je bila vrlo, vrlo ukusna a polusušene rajčice zanimljiv twist naspram klasične pasirane rajčice. Kombinacija okusa je zaista easy kao što govori i samo ime pizze, tako da zaista nemamo zamjerke.

Franko's Pizza and Bar - VolimLjuto.com
Franko's Pizza and Bar - VolimLjuto.com
Istarski fuži s tartufima – 95kn

Tartufi su uvijek tema za raspravu jer se (pre)često ne koriste pravi tartufi već umjetne arome. No, ovdje se zaista radi o pravim tartufima, doduše crnim koji su jeftiniji, ali zato je i cijena niža – 95kn. S bijelim tartufom bi ona bila daleko veća i u tom bi slučaju vjerojatno bilo neisplativo posluživati jelo s istom količinom tartufa.

Fuži su bili perfektno skuhani, a okus tartufa nije bio preintenzivan, pa pretpostavljamo da nije dodatno pojačan umjetnim aromama. Kvalitetni sastojci i jednostavnost odlikuju ovo jelo i svakome tko voli tartufe svakako preporučamo da ga proba.

Franko’s nudi interijer i osoblje karakteristično za fine dining restoran uz neke klasične koncepte podignute na viši nivo. Franko’s je svakako mjesto gdje bez imalo razmišljanja možete odvesti nekoga na poslovni ručak ili romantičnu večeru.

NOVO
Hot 1 / 5
6,50  (48,97 kn)
NOVO
Hot 1 / 5
1,25  (9,42 kn)
NOVO
Hot 2 / 5
5,55  (41,82 kn)
NOVO
Hot 5 / 5

Fermentirani ljuti umaci

Mixmas ljuti umak 100 ml

6,25  (47,09 kn)
Hot 10 / 5
Hot 7 / 5
4,10  (30,89 kn)
Hot 2 / 5
13,95  (105,11 kn)
Hot 2 / 5

Fermentirani ljuti umaci

Vrabasco Vintage ljuti umak 100ml

13,95  (105,11 kn)

Još ljutih restorana...

Odgovori

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena