Al_Dente - VolimLjuto.com

Al Dente

INFO

Adresa: Bogovićeva 5, Zagreb
Plaćanje karticama: Da
Terasa: Da
Opcije dostave: nema

Restoran Al Dente je u Zagreb doveo autentično iskustvo najbolje kuhinje svijeta – naravno, talijanske. Smješten u samom centru grada, u Bogovićevoj ulici, privlači svakoga tko prođe jer prije nego što uopće probate hranu, zamjetit ćete raskošni interijer koji poziva da uđete. No, čim vam prvo jelo stigne na stol, postat će vam jasno da i ponuda s jelovnika u koraku prati pomno uređenje restorana.

web stranica restorana
Al_Dente - VolimLjuto.com
Al Dente - recenzija restorana 2
Al Dente - recenzija restorana 3

Na top lokaciji, u popularnoj Bogovićevoj ulici u centru Zagreba gdje ćete uvijek naići na pune terase, nalazi se i Al Dente. Otvoren prije nešto više od dvije godine, ovaj restoran je tu da ostane – nadamo se jako dugo. Čim kročite u ovaj restoran, odmah ćete osjetiti toplinu i ugodnu atmosferu koja vas poziva da se opustite i prepustite uživanju u talijanskim delicijama. Osim šarmantnog ambijenta, restoran se ističe i svojim iznimno ljubaznim osobljem, spremnim da udovolji svim vašim željama i pruži vrhunsku uslugu. Ljeti je popularna uvijek živahna terasa, dok za hladnijih dana sjesti možete i u prizemlje i na kat restorana.

Al Dente - recenzija restorana 4

Popričali smo s Enesom Hrnjićem, glavnim pizzaiolom u Al Denteu, koji već ima impresivno iskustvo na hrvatskoj pizza sceni. On je ovdje još od otvaranja restorana u svibnju 2021. Glavni je odgovorni za recepte i pripremu vrhunskih pizza, dok je njegov kolega Branko Kusovac, mladi perspektivni kuhar zadužen za ostatak jelovnika – a specijalnost mu je domaća tjestenina. I to kakva tjestenina! Ovakvom konceptu podijeljenih poslova pomažu i fizički odvojene kuhinje. U prizemlju se nalazi prostor za pripremu isključivo pizze, dok je na katu kuhinja u kojoj se rade sva ostala jela s menija, uključujući i izradu tjestenine.

Koncept restorana temelji se na klasicima talijanske kuhinje, no kako bi sve skupa podigli na višu razinu, u Al Denteu su u jelovnik ukomponirali i različite premium elemente. Ono što izdvajaju je dry aged govedina, koju sami odležavaju, u pravilu oko 40 dana. Veličanstvene komade mesa možete vidjeti i izložene, a nakon toga sigurno nećete preskočiti naručiti jedan od specijaliteta koji ih sadrži. Većinu namirnica nabavljaju iz Italije, a po njih idu osobno, jednom tjedno kako bi bili potpuno sigurni da su dobili najvišu moguću kvalitetu.

U ponudi imaju i chef’s table, odnosno jelovnik u slijedovima kojim će vam u potpunosti prenijeti svoju viziju ovog mjesta. Ako želite ipak birati sami, na izbor vam se nude mnogobrojna hladna predjela, salate, juhe, domaća tjestenina u različitim oblicima, odležani goveđi odresci, klasični talijanski deserti te, naravno, pizze – klasične i gourmet. Jelovnik se često mijenja, pa ćete često naći novitete i imati priliku isprobati nešto novo.

Al Dente - recenzija restorana 5

“Jako važan dio kreiranja jelovnika su povratne informacije od samih gostiju. Naši konobari uvijek pitaju goste za dojam o isprobanom jelu, te kada nekoliko njih navede istu stvar kao nešto što bi voljeli da je drugačije, mi to i izmijenimo. Slušanje naših gostiju smatramo jedinim ispravnim načinom za napredak i poboljšanje.”

Enes Hrnjić, glavni pizzaiolo u Al Denteu

Kao najdraže jelo s jelovnika Enes izdvaja bezvremenski klasik, pizzu Margheritu. Svi drugi odgovori od jednog pizza majstora i entuzijasta bili bi, dakako, pogrešni. U Al Denteu ju radi s bivoljom mozzarellom i Grana Padano sirom, i to je prva stvar koju ćemo probati čim se vratimo! Dakle, ako ste i vi u potrazi za autentičnim talijanskim iskustvom uživanja u hrani, ne tražite dalje. Ovaj restoran je oaza talijanske kulinarske umjetnosti koja će vas oduševiti okusima i dojmom. Saznajte zašto je ovo omiljeno odredište pravih gurmana i priuštite si jedno nezaboravno putovanje kroz bogatstvo talijanske kuhinje. U nastavku pogledajte u čemu smo mi uživali!

jela koja smo probali

Al_Dente - VolimLjuto.com

Ribeye Carpaccio

Carpaccio kojeg smo jeli ovdje nije bio sličan nijednom koji smo do sada probali. Naime, u rolici od tanko narezanog odležanog ribeye odreska skrivaju se džem od smokve i zelene salatice, što čini svaki zalogaj vrlo kompaktnim i izbalansiranim. Odlično predjelo u izdašnoj porciji!

Špageti sa svježim ljetnim tartufima dovršeni u Grana Padano siru

Al Dente u ponudi ima i dnevna jela, no ona nisu ono na što ste navikli u većini restorana. Na dan kada smo ih posjetili, na dnevnom meniju bili su špageti (koje sami izrađuju, kao i svu tjesteninu), u umaku od tartufa dovršenih u kolutu Grana Padano sira. No, kao da to nije dovoljno, na vrh naribaju svježe tartufe. Čista fantazija.

Al_Dente - VolimLjuto.com
Al_Dente - VolimLjuto.com
Al_Dente - VolimLjuto.com
Al_Dente - VolimLjuto.com

Pizza Tartare

Jedna od novijih pizza na jelovniku, Pizza Tartare će vas prvo osvojiti vizalno, a zatim i okusom! Na savršeno prozračnom tijestu (jedno od najboljih koje smo probali) nalaze se rajčica, carpaccio biftek, burrata, orasi, hrskavi prženi batat, masline i umak od 12 začina. Vrlo ukusna kombinacija!

Tiramisu

Ako želite pojesti autentični talijanski tiramisu, Al Dente je adresa koju trebate. Poslužuju ga žlicom, iz velike posude, kako i treba. Savršeno je prozračan, i pojest ćete ga u tren oka usprkos velikodušnoj porciji!

Al_Dente - VolimLjuto.com
Al_Dente - VolimLjuto.com
VolimLjuto_brendiranistalak

Želite naše umake u svom restoranu?

zatražite ponudu

JOŠ LJUTIH RESTORANA

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Paulaner Pizza Bar – recenzija restorana

Paulaner Pizza Bar je iznenađenje na koje možete naići preko puta okretišta na Črnomercu, a

LJUTI UMACI U NAŠOJ PONUDI

POGLEDAJTE SVE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)