LOKACIJA I INTERIJER

Bull burger je svoja vrata otvorio u najteže vrijeme, taman u početku pandemije, u veljači 2020. S obzirom da je od onda prošlo tek nešto više od pola godine, a uvjeti za rad u ugostiteljstvu nisu nešto bolji stvarno je dobro da se Bull Burger i dalje drži. Restoran je smješten na Trešnjevci, u Trakošćanskoj ulici nedaleko od Doma sportova.

Lokal ima manju, intimnu i urednu terasu i unutrašnjost kakva priliči jednom ozbiljnom burger baru. Samim time, pri dolasku smo imali visoka očekivanje od same hrane, pogotovo zato jer je priča bazirana na korištenju domaćih sastojaka.

Sam meni nije velik i sastoji se od 6 različitih burgera, menija za doručak koji uključuje jaja, kajganu, Engleski doručak i jaja s kobasicama te tri salate (cezar, tuna i biftek salata).

Osim toga je u ponudi i dnevni meni koji je orijentiran na gablece u kojem se radi o drugačijoj hrani. Na dan kada smo mi bili tamo, u ponudi su bile mesne polpete s krumpirom i mahunama na salatu te pileći ragu s tjesteninom i salatom.

Naravno, ne zamjeramo što je restoran ovdje otišao u malo drugačijem smjeru, bez obzira na naziv „Bull Burger“, jer je u trenutnim uvjetima pohvalno da su se ugostitelji snašli.

BULL BURGER BAR INFO

  • Adresa: Trakošćanska ul. 14
  • Volim Ljuto umaci: DA
  • Plaćanje karticama: DA
  • Terasa: DA
Bull Burger - VolimLjuto.com
Bull Burger - VolimLjuto.com
Bull Burger - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
Bull Burger - recenzija restorana 2
Bull Burger - recenzija restorana 3
Bull Burger - recenzija restorana 4
Bull Burger - recenzija restorana 5

Prvo smo naručili pivo. Kao i svaki put, tražili smo craft. U ponudi od crafta imaju dvije vrste točenog Houblon-a, a pošto smo sjedili pored točionika to je bio odličan izbor. Kod izbora hrane smo se odlučili na tri burgera, jer ipak, ovo je burger bar pa je red da probamo glavne stvari s menija.

Hranu nismo dugo čekali, svega 15-tak minuta što je sasvim prihvatljivo vrijeme za pripremu burgera s krumpirićima. Svi burgeri su posluženi u brioche pecivu s well done pečenim mesom kao što to kod burgera i treba biti. Krumpirići dolaze sa svakim burgerom, no ovdje se radi o krumpirićima s neoguljenom kožom što daje dodatni domaći štih cijeloj priči.

Bull Burger - VolimLjuto.com

Portobello burger – 65 kn
Sastojci (s menija restorana): Domaći brioche s maslacem, zelena salata, grill portobello gljiva, domaće jaje na oko, odležani juneći burger, barbecue majoneza, sir, salatni krastavac.
Okusom jako sočan, malo teži za jesti zbog jajeta na oko i gljiva, ali to je ono što ovaj burger razlikuje od ostalih. Definitivno ćete uprljati prste, no nećete požaliti. Možda jedina zamjerka je barbecue majoneza koja nije barbecue nego više ima okus kao hambi umak (ketchup, senf, majoneza). Umak nipošto nije loš, samo nije ono što naziv kaže. Moramo priznati da smo očekivali okus dima, smeđeg šećera, papra i nekih drugih sastojaka koji se mogu pronaći u BBQ umaku.

Mediteranski burger – 62 kn
Sastojci (s menija restorana): domaći brioche s maslacem, zelena salata, tapenada od maslina, majoneza od bosiljka i češnjaka, odležani juneći burger, buffalo mozzarella, rajčica.
Burger nudi ono što mu i samo ime kaže, a to je okus mediterana. Lagana mozzarella, koju uvijek volimo u burgeru, nadopunjava se s rajčicom i majonezom od bosiljka i češnjaka. Iako ovaj umak, zajedno s tapenadom od maslina, zvuče kao da bi mogli preuzeti cijeli okus burgera, to nije slučaj. Edita je rekla da bi možda voljela da njihova aroma malo više dolazi do izražaja. No ipak, tu je dobar komad mesa čiji se okus lijepo osjeti baš zbog laganih i suptilnih okusa dodataka.

Bull Burger - VolimLjuto.com
Bull Burger - VolimLjuto.com

Istarski burger – 70 kn
Sastojci (s menija restorana): Domaći brioche s maslacem, odležani juneći burger, majoneza od tartufate, salata romana, sir s tartufima, istarski pršut, rajčica.
Kada se radi nešto istarski, naravno da se očekuju tartufi. U ovom burgeru nema tartufa (u pitanju je tartufata) no to nije niti za očekivati s obzirom na cijenu i ostale sastojke koji nisu jeftini. Međutim, bez obzira na to burger ima kompleksan okus u kojem se osjete tartufi, no ne prevladavaju. Darjan je prvi put probao pršut u burgeru baš ovdje, i ta kombinacija mu se zaista svidjela.

Bull burger nudi više od burgera i kažu da koriste domaće i kvalitetne sastojke tako da ih svakako valja posjetiti. Nismo probali ostale stvari s menija, no s burgerima smo bili zadovoljni. Cijenom i sastojcima spadaju u gourmet ponudu i svakako nismo ostali razočarani.

Još ljutih restorana...

Al Dente – recenzija restorana

Al Dente će vas provesti kroz najbolje okuse Italije.

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)