LOKACIJA I INTERIJER

Alegria je mali bistro smješten prilično daleko od centra Zagreba, ali svejedno na atraktivnoj lokaciji – odmah pored jarunskog jezera. I to uopće nije loše, jer je vjerojatno jedan od najboljih mjesta za pojesti dobru hranu u okolici. Vlasnica je iz Francuske, i to se odrazilo i na restoran. Poslužuju i doručak, a preko dana posluju kao kombinacija bistroa i bara s velikim izborom pića.

Restoran se nalazi se u sklopu najjužnije zgrade u Rudeškoj ulici, i gleda prema Jarunu. Ako niste iz kvarta, možete bez problema doći automobilom jer mjesta za parking ima, i na ulici a u blizini je i manji shopping centar s garažom.

Uređenje Alegrije je definitivno jedno od zanimljivijih koje smo vidjeli. Kombinacija modernističkih zidnih slika i mnoštva različitih boja, industrijskog i retro uređenja ovdje funkcionira odlično, koliko god se ti stilovi činili teško spojivima. Na slikama je teško prenijeti tu atmosferu, tako da je najbolje da posjetite Alegriu i uvjerite se sami. Imaju dvije terase – jedna je ispred ulaza, s visokim barskim stolovima gdje možete sjesti na brzinsko piće, a sa strane je druga na kojoj su niski stolovi za posluživanje hrane.

ALEGRIA INFO

  • Adresa: Rudeška cesta 246
  • Volim Ljuto umaci: DA
  • Plaćanje karticama: DA
  • Terasa: DA
Alegria - VolimLjuto.com
Alegria - VolimLjuto.com
Alegria - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
TRENUTNO NEMA OPCIJA DOSTAVE

ALEGRIA IMA KLASIČAN BISTRO MENI UZ DNEVNE SPECIJALE

Za jedan kvartovski bistro Alegria radi po prilično visokim standardima. U ponudi imaju razne delikatese – od plate sa sirevima, pačjih prsa i tuna steak-a do bifteka. Također nude i tri različita burgera, od kojih je jedan riblji, drugi mesni a treći vegetarijanski. Njih nažalost nismo probali, no sigurni smo da ćemo uskoro. Svaki dan u dnevnoj ponudi imaju nešto novo, a uglavnom se radi o juhi i jednom glavnom jelu. Od pića nude širok izbor vina i žestica, no pošto se mi uvijek fokusiramo na craft pivo, njega smo i naručili. U ponudi su imali Plavušu, blond ale od Brloga i Pale Ale iz Zmajske pivovare.

Alegria - VolimLjuto.com
Juha od buče

Počeli smo s juhom koja je bila na dnevnom meniju – taj dan je to bila sezonska juha od buče. U okusu je dominirala čista buča, bez pretjerane količine začina, no još je bolja bila izrazito kremasta tekstura juhe. Uz malo bučinog ulja i krutona, ova juha dolazi u izdašnoj količini tako da ju je dobro iskombinirati uz neko laganije glavno jelo.

A Alegria nudi dosta laganih obroka, pa tako u ponudi ima dvije salate. Jedna je mesna, s pačetinom, a druga je s odreskom od tune i inćunima te smo nju i probali. Tuna je bila savršeno pečena, sočna iznutra no lijepo zapečena izvana. Povrće je bilo svježe, a dressing izuzetno ukusan te je lijepo pratio ostale sastojke.

Osim francuskih specijalitete, na meniju je vidljiv i utjecaj talijanske te lokalne kuhinje. Tako su kao još jedno jelo iz dnevnog menija bili ponuđeni fuži sa sirom i pršutom. Posebnost ovog jela je u njegovoj pripremi – kuhana tjestenina se stavlja u veliki kolut sira te se tamo od njene topline sir topi i stvara se kremasti umak.

Okusom je ovo jelo podsjećalo na carbonaru, no tu je bila i suptilna aroma sira te kadulje. Fuži su bili skuhani savršeno al dente, a svježe cherry rajčice na vrhu lijepo su izbalansirale ovo malo teže i masnije jelo. Sve u svemu, vrlo ukusno te bi se najlakše moglo opisati kao sofisticirani comfort food. 

Alegria - VolimLjuto.com
Salade Nicoise
Alegria - VolimLjuto.com
Fuži sa sirom i pršutom

Zadnje jelo koje smo probali bili su medaljoni svinjskog fileta s teriyaki umakom i basmati rižom. U ovom jelu je najviše došla do izražaja tehnička kompetentnost kuhara iz Alegrie. Medaljoni su bili perfektno pečeni, s izuzetno mekanom i sočnom unutrašnjosti. Teriyaki umak nije bio ni pregust ni prerijedak, a riža je bila skuhana onako kako treba biti.

Klice koje su se nalazile na mesu bile su možda malo pregorke, no u kombinaciji s umakom se to nije pretjerano osjetilo. Uz jako dobru tehničku izvedbu, i kombinacija okusa u ovom jelu je bila pun pogodak.

U Alegriji smo već bili i ranije, te smo znali da trebamo imati visoka očekivanja. No svejedno nas je uspjela ugodno iznenaditi – što s ugodnom atmosferom, što s izuzetno prijateljskim osobljem, a o samoj hrani mislim da smo već dovoljno rekli.

Ovaj kvartovski bistro puno je više od toga – tamo nećete otići samo da biste otišli pojesti nešto u blizini. Ponuda hrane je zaista na visokom nivou, a cijene idu u skladu s time i  lokacijom malo udaljenijom od centra. Kreću se od 55 kuna za mali burger, do 150 kuna za biftek, što je s obzirom na kvalitetu, sasvim prihvatljivo. U Alegriu se svakako isplati doći iz svih dijelova grada (a pogotovo ako ste već na Jarunu).

Alegria - VolimLjuto.com
Svinjski file u teriyaki umaku
NOVO!
Hot 10 / 5
NOVO!
Hot 2 / 5
NOVO!
Hot 2 / 5

Fermentirani ljuti umaci

Vrabasco Vintage ljuti umak 100ml

99,00 kn
Hot 3 / 5

Fermentirani ljuti umaci

Jamaican Xmas 100ml

42,00 kn
Hot 2 / 5
20ml

Fermentirani ljuti umaci

Brutalero Scorpion ljuti umak 20ml

19,00 kn
20ml

Fermentirani ljuti umaci

Brutalero Smoked ljuti umak 20ml

19,00 kn
20ml

Fermentirani ljuti umaci

Brutalero Yellow ljuti umak 20ml

19,00 kn

Još ljutih restorana...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.