DALMACIJA
Kacavida 1

U malom pogonu ‘Jute Spize u Kaštel Starom, vlasnik Branko Bočina počeo je raditi ljute umake i druge proizvode poput vinske kvasine iz hrastove bačve, marmelade od kaštelanske smokve, arancina, domaćeg ajvara te senfa. Ideja za ovaj brend započela je još 2010. godine, kada je Branko počeo stvarati umake iz čiste strasti. Unatoč početnim izazovima, brend se razvio u ozbiljnu poslovnu priču.

Branko, koji uzgaja preko 20 sorti ljutih papričica, ističe da je ključna komponenta njihovih proizvoda ljutina, koja varira od blage do “brutalne”. Unatoč izazovima proizvodnje, Branko i njegova supruga Marina, nastavljaju održavati njihovu proizvodnju na OPG-u, vodeći se vlastitim ritmom i željama, bez potrebe da budu robovi brenda. Njihova ljubav i strast prema poslu se itekako prepoznaje u okusu proizvoda.

Za predstavnika Dalmacije zaista nismo ni mogli izabrati nikoga osim Branka (strast prema ljutom kriva je za dugogodišnje prijateljstvo). Jedan od njegovih proizvoda je tradicionalna dalmatinska kvasina, koju smo odlučili kombinirati sa smokvama i klinčićem, i tako dobili eksploziju okusa.

Kacavida 2

pogledajte video

Naručite sva 4 kolaboracijska umaka u poklon paketu

Tražite idealan suvenir ili poklon kojim želite predstaviti hrvatsku gastronomiju? U ovom poklon paketu nalaze se sva četiri umaka iz kolaboracija!

ostali umaci iz kolaboracije

Ovaj članak je objavljen u Blog. Spremite link.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)