LOKACIJA I INTERIJER

Legendarna zagrebačka pizzeria Duksa iz Duknovićeve ulice br. 4 otvorila je svoju drugu lokaciju uz jezero Bundek. Smještena u prizemlju Bundek Centra, direktno gleda na jezero, a ispred ulaza je smještena i terasa. Odmah ćete ju prepoznati po karakterističnom logu bijelog cvijeta koji uveseljava velika staklena vrata.

Prostor u kojem je pizzeria smještena je prilično velik, s par prostorija u kojima je po par stolova, a možete birati između barskih te niskih stolova. Na sredini čitavog prostora je otvorena kuhinja, te ako sjednete u blizini, možete pratiti što se događa s vašom pizzom i prije nego ju dobijete na stol.

Interijer je uređen minimalistički, s par žarkih boja koje razbijaju neutralne tonove, no vrlo se ugodno osjećate. Odnosno, barem je nama bilo izuzetno ugodno u toplom i lijepo osvjetljenom prostoru dok je vani u 17h već bio mrak i padala kiša.

Na meniju je dvadesetak pizza, jedna plata složena od uobičajenih dodataka s pizze i prutića od tijesta, te jedna salata. Možete naručiti i desert poslije pizze, a kako su one dosta lagane, bez problema ćete naći mjesta i za nešto slatko.

PIZZERIA DUKSA BUNDEK INFO

  • Adresa: Ede Murtića 11 (BUNDEK centar)
  • Volim Ljuto umaci: DA
  • Plaćanje karticama: DA
  • Terasa: DA
Duksa Bundek - VolimLjuto.com
Duksa Bundek - VolimLjuto.com
Duksa Bundek - VolimLjuto.com
Duksa Bundek - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
Duksa Bundek (Isto Duksa) - recenzija restorana 1
Duksa Bundek (Isto Duksa) - recenzija restorana 2

ŠTO DUKSA NUDI?

Dok smo gledali u brojne pizze na meniju i pokušali se odlučiti, naručili smo piće. S obzirom da u ponudi imaju točenu APA-u od Nove Runde, izbor je bio vrlo lagan (za razliku od pizza, od kojih smo htjeli probati skoro sve). Od piva još nude točeni Paulaner, kao i podužu listu industrijskih piva u boci, uz par craft-ova.

Na kraju smo izabrali tri prilično različite pizze: jednu s 4 vrste sira i pancetom, u drugoj su glavni sastojci bili shiitake gljive i luk, a treća je imala bijeli umak, pancetu, vlasac i muškatni oraščić. U to vrijeme nije bila prevelika gužva pa su pizze su bile gotove unutar par minuta, no vjerujemo da je to i inače tako s obzirom na veličinu kuhinje i broj osoblja.

Duksa Bundek - VolimLjuto.com
Šitake happens

Šitake happens – 57 kn

Na ovoj pizzi, osim shiitake gljiva koje imaju glavnu ulogu, možete naći i umak od rajčica, maslinovo ulje, mozzarellu, luk i svježi bosiljak. Goran je bio oduševljen ovom kombinacijom okusa i porcijom koja je bila taman tolika da bude sit bez prejedanja. Jedina (mala) zamjerka je bila da mu se tijesto činilo mrvicu presuhim, no to je bilo samo u slučaju kada je jeo same krajeve tijesta bez nadjeva.

Na ovu Dado otkida – 64 kn

Ne znam tko je Dado, no jasno mi je zašto otkida – osim umaka od rajčice, maslinovog ulja, pancete i svježeg bosiljka, na ovu pizzu su dodane čak četiri vrste sira (mozzarella, gorgonzola, dimljeni sir i feta). Ova pizza nije bila najlaganija na svijetu, no nju nećete ni naručiti ako niste jako gladni. Zanimljivo je to što u svakom zalogaju dobijete drugu vrstu sira pa se okusi mijenjaju kako ju jedete. Jedino što ju je na trenutke činilo teškom za jesti je kombinacija prilično slanog feta sira i isto tako slane pancete.

Duksa Bundek - VolimLjuto.com
Na ovu Dado otkida
Duksa Bundek - VolimLjuto.com
Tart (bez ufa)

Tart (bez ufa) – 55 kn

Duksa osim standardnih pizza, u ponudi ima i bijele pizze bez umaka od rajčice. U većini slučajeva to znači da je na njima samo sir, no na onoj koju je Darjan jeo je bio bijeli umak. Ostali sastojci su su bili panceta, luk, vlasac i muškatni oraščić. Na prvu se odmah primjeti kako ovo nisu standardni dodatci na pizzi, no ona je jako ugodno iznenadila. Ljubičasti luk ne dominira okusom, već ga nadopunjava, a bijeli umak umjesto pasirane rajčice je zaista bio osvježenje. Svakako preporuka za one koji žele isprobati nešto malo drugačije.

Pizzeria Duksa ima svoju vjernu publiku u Maksimiru, a vjerujemo da ju dobiva i u Novom Zagrebu. Osoblje je vrlo brzo i uljudno, a dojmilo nas je da imaju čak 5 POS aparata za naplatu, pa je malo vjerojatno da ćete dugo čekati na plaćanje računa. Njihove su pizze lagane, pristojnih cijena i pune ukusnih sastojaka. Duksa je definitivno mjesto gdje se možete ugodno osjećati i uživati u dobroj hrani.

NOVO!
Hot 10 / 5
NOVO!
Hot 2 / 5
NOVO!
Hot 2 / 5

Fermentirani ljuti umaci

Vrabasco Vintage ljuti umak 100ml

99,00 kn
Hot 3 / 5

Fermentirani ljuti umaci

Jamaican Xmas 100ml

42,00 kn
Hot 2 / 5
20ml

Fermentirani ljuti umaci

Brutalero Scorpion ljuti umak 20ml

19,00 kn
20ml

Fermentirani ljuti umaci

Brutalero Smoked ljuti umak 20ml

19,00 kn
20ml

Fermentirani ljuti umaci

Brutalero Yellow ljuti umak 20ml

19,00 kn

Još ljutih restorana...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.