LOKACIJA I INTERIJER

Tjedni ručak marketing tima lagano postaje tradicija pa smo ovaj tjedan odlučili isprobati novo mjesto o kojem se dosta pisalo u medijima tokom prošlih mjeseci – Craft pivnica BIR.

Pivnica je smještena na križanju Zvonimirove i Harambašićeve ulice, direktno iza kafića Belgravia. Doduše, vrlo se lako zabuniti i ući u Belgraviu pošto je plakat s BIR pivima postavljen i na izlogu tog kafića tj. imaju njihova piva u ponudi. U okolnim uličicama se vrlo lako može pronaći parking tako da s dolaskom nije bilo problema.

Pred BIR smo stigli oko 16:00 sati i srećom, bilo je dovoljno slobodnih mjesta na terasi, jer smo se pribojavali da bi zbog lijepog vremena ovo novo trendi mjesto moglo biti krcato. Lokal je uređen u industrial stilu što je danas dosta često (ne i loše) i jako nas je podsjetio na stil uređenja koji jedna velika industrijska pivovara koristi za svoje lokale.

BIR PIVOVARA & PIVNICA INFO

  • Adresa: Harambašićeva 31
  • Volim Ljuto umaci: NE
  • Plaćanje karticama: DA
  • Terasa: DA
  • Web stranica lokala: birbrewery.hr
Bir pivovara i pivnica - VolimLjuto.com
Bir pivovara i pivnica - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
Trenutno nema opcija dostave

PONUDA CRAFT PIVA

BIR pivovara & pivnica - recenzija restorana 2Kao pravi ljubitelji crafta odmah smo naručili sva dostupna piva s menija: Karantena (lager), Red X (Amber) i BIR IPA (IPA). Nažalost, Finjak (India Pale Lager) nije bio dostupan pa njega nismo mogli probati.

Dok su Red X i BIR IPA bile ok, Karantena nas nije baš oborila s nogu. Naime, u okusu je dominirao maslac što upućuje na diacetil – spoj koji (iako nije štetan) nije poželjan u ovom stilu u ovolikoj mjeri. No, s obzirom na naglu popularnost – moguće je da je i njih zatekla količina posjetitelja i da pivo nije stiglo odležati dovoljno da kvasac počisti ovaj nepoželjan okus iz piva. S obzirom da smo čuli dobre komentare istog piva, vjerojatno je ovo greška samo jedne šarže. Ništa za zamjeriti ako se ne ponavlja :). Cijene crafta su iznenađujuće niske pa tako je pola litre lagera 16kn, dok je pola litre IPA-e 23kn. Svakako podržavamo vlastitu proizvodnju piva, no mjesta za napredak ima.

KRATAK NO ZANIMLJIV MENI

Meni za hranu nije prevelik, no to svakako podržavamo jer nikad ne vjerujemo jelovniku od 10 stranica pošto to uvijek znači da će nešto biti staro ili lošije kvalitete, dok je kod manjeg menija puno manja vjerojatnost za tako nešto. Uostalom, ovo je pivnica tako da izbor hrane nije niti ne mora biti ogroman. Kao i kod piva, cijene hrane su odlične ako ih uspoređujemo s drugim, sličnim lokalima.

Dok smo ispijali pivo naručili smo Hot One Burger (38 kn), Bir Classic burger (35 kn) i Popeglano pile (otkošteni pileći zabatak, BIR slatko kiseli umak, BIR tanka lepinja) i Truffle krumpiriće.

Bir pivovara i pivnica - VolimLjuto.com

Burgeri su izgledom bili jako privlačni. Brioche pecivo bez sezama, sir koji se topi preko mesa, hrskava slanina i salata. Nož proboden kroz burger je privlačan detalj za serviranje, no štapić je daleko praktičniji pošto nož morate izvaditi prije nego počnete jesti, osim ako želite ostati bez jezika.

Bir pivovara i pivnica - VolimLjuto.com

Doduše, burgeri nisu preveliki pa ih se može normalno primiti u ruku i držati tako da štapić zapravo nije ni potreban. Jedina zamjerka burgeru je meso koje je bilo previše začinjeno i više je podsjećalo na pljeskavicu nego na burger, no vjerujem da će na tome također lokal poraditi. Krumpirići su definitivno napravljeni bez greške – puno sira, umak s tartufima koji ne dominira u okusu i hrskavost krumpirića. Piletina je bila sočna, no dobro pečena, a papričice kao prilog su pun pogodak. Slatko kiseli umak je okusom bio dobar, ali konzistencijom možda malo prerijedak. Jedina zamjerka su zapravo tanke lepinje koje su iznutra bile suhe, skoro brašnaste.

Osoblje je bilo brzo, pristojno i upoznato s ponudom što bi trebao zapravo biti standard, no svi znamo da u mnogo slučajeva nije baš tako, pa to moramo navesti kao plus.

Sve u svemu, BIR je novi lokal sa zanimljivim konceptom. Vjerujemo da će kvaliteta tokom vremena samo rasti jer mjesta za poboljšanja definitivno ima, ali ništa od gore navedenog nije veliki minus, osim lagera koji u danom trenutku nije bio u najboljoj formi, no to nije ništa što se ne da popraviti. Želimo puno sreće u poslovanju BIR-u i definitivno ćemo navratiti ponovno.

Bir pivovara i pivnica - VolimLjuto.com
Al Dente – recenzija restorana

Al Dente će vas provesti kroz najbolje okuse Italije.

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Još ljutih restorana...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)