LOKACIJA I INTERIJER

Na red za ručak i sastanak došao je Batak u Centru Cvjetni u Zagrebu. U samom centru grada smo lako našli parking u garaži koja je u sklopu centra, no sigurno bi bila bolja opcija bila parkirati negdje u blizini gdje je povoljnije. S obzirom da je kiša taj dan pljuštala, Goran je doživio sinkopu što se cijena parkinga tiče i ipak odlučio na parking u garaži.

Ubrzo smo stigli u restoran u kojem nas je osoblje dočekalo i uputilo do slobodnog mjesta izuzetno pristojno, kao što to obično biva u svim njihovim restoranima (nije ulizivanje, već pohvala). S obzirom da je već prošlo 17h, vrijeme ručka je već odmaklo i dobar dio ljudi koji rade u centru grada su već bili na putu kući, tako da slobodnih mjesta u restoranu nije nedostajalo.

Svaki Batak uređen je u sličnom stilu, pa tako i ovaj. No zanimljivo je da se oko dizajna interijera uvijek potrude dovoljno da kompletan namještaj jako dobro prilagode prostoru u koji dođu.

BATAK GRILL – CENTAR CVJETNI INFO

  • Adresa: Trg Petra Preradovića 6
  • Volim Ljuto umaci: DA
  • Plaćanje karticama: DA
  • Terasa: DA
  • Web stranica lokala: batak-grill.hr
Batak Cvjetni - VolimLjuto.com
Batak Cvjetni - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
Batak Grill, Centar Cvjetni - recenzija restorana 2
Batak Grill, Centar Cvjetni - recenzija restorana 3

PONUDA CRAFT PIVA

Iako je Batak nekada imao stvarno veliku ponudu craft piva, sada se to svelo na piva 5th Element iz Daruvara. Donekle to i shvaćamo, s obzirom da je gotovo nemoguće imati izbor od 40ak piva u toliko restorana bez prevelikih gubitaka zbog roka trajanja. No s ovakvom ponudom pokrili su dovoljno pivskih stilova da ljubitelji crafta pronađu nešto za sebe. Naručili smo dva Bonnera i IIPA-u i krenuli u analizu jelovnika kako bismo odlučili što ćemo pojesti.

MENI KOJI NEĆE NIKOGA OSTAVITI GLADNIM

Goran je odlučio za tri vrste ćevapa koji obuhvaćaju klasične, ćevape sa sirom i pileće ćevape sa sirom, a kao prilog je odabrao šampinjone sa žara. Editu su privukla BBQ krilca uz koja je naručila Coleslaw salatu i lepinju, a ja sam zaključio da mi je Beef Tartar jednostavno dovoljan.

Jelo smo dobili relativno brzo, obavili smo brzinsko fotkanje i bacili se na čišćenje tanjura.

Batak Cvjetni - VolimLjuto.com

Naravno, već u startu sam znao da će mi neka umjerena ljutina jako dobro doći uz biftek, no nisam ni trebao tražiti umake. Naime, konobar nam je uz jela donio na stol i stalak s našim umacima.

Batak Cvjetni - VolimLjuto.com

Goran je bio jako zadovoljan ćevapima i šampinjonima uz koje je stigao i ljubičasti luk. Ćevapi punjeni sirom su začuđujuće sočni i definitivno ih preporučuje. Edita je navikla da su krilca izrazito meka i ukusna, no iznenadila ju je coleslaw salata koja je bila svježa i hrskava, bez pretjerivanja s majonezom. A ja sam već jeo Beef Tartar prije pa sam znao što me čeka, no ono što sam zaboravio je da je njegova cijena samo 49kn. Mislim da nigdje nisam pronašao tatarski biftek po toliko niskoj cijeni koji je stvarno vizualno privlačan, uz meki tostirani kruh u kakvom se obično rade tramezzini.

Maslac je bio nariban u velikoj količini, dekoraciji su pridonijele pečene cherry rajčice i trakice ljutkaste paprike. Meni je ovo bilo jako dobro. Ne mogu reći da sam obišao sve A++ restorane u Zagrebu i probao sve tartar bifteke. Nisam profesionalac u tom segmentu, ali mogu reći da sam bio jako zadovoljan.

I toliko sam se koncentrirao na glavno jelo da sam zaboravio reći da Batak ima jednu od najboljih lepinja na koje možete naići.

Svakako savjetujemo da posjetite bilo koji Batak. Oni izrazito paze na kvalitetu, tako da ćete u svakome uvijek dobiti svježu i kvalitetnu klopu, no isto tako paze i na dosljednost.

Batak Grill, Centar Cvjetni - recenzija restorana 4

Special i limited edition ljuti umaci

Kimchi ljuti umak 100ml

5,95 
20%

Special i limited edition ljuti umaci

RIScetto 187ml – ocat od piva

Original price was: 6,50 €.Current price is: 5,20 €.
Al Dente – recenzija restorana

Al Dente će vas provesti kroz najbolje okuse Italije.

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Još ljutih restorana...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)