LOKACIJA I INTERIJER

Paulaner Pizza Bar nalazi se nasuprot okretišta na Črnomercu u Zagrebu. Iako izvana djeluje kao da je mali prostor, unutra se nalazi stvarno dosta mjesta. Mi smo sjedili točno pored otvorene kuhinjice, te smo tako imali priliku gledati kako se pizza priprema. Konobar je bio strpljiv i donio nam piće dok smo čekali da se pojavi član tima koji je kasnio, no nećemo ga imenovati jer je ipak on direktor.

Kako smo imali dovoljno vremena, proučili smo cijeli meni jako detaljno, iako je izbor stvarno ogroman. Što se piva tiče, iz naslova se vidi da je ovdje u ponudi Paulaner. Iznenađenje je bilo što ta ponuda nije bila limitirana na samo svijetli lager, već u bocama imaju i pšenično, tamno pšenično, tamno i radler. Tako da će svi ljubitelji piva pronaći nešto za sebe. Što se hrane tiče, pronaći ćete 30ak različitih varijanti pizza, 3 vrste lazanja i kolač koji je u dnevnoj ponudi.
Bitno je napomenuti da je, izuzev prostora u kojem smo sjedili i koji je vidljiv na fotografiji, dostupno još par stolova kod ulaza i cijeli dodatni prostor na nižoj razini restorana koji je kompletno uređen u stilu pivnice.

Svi smo odlučili naručiti pizzu, a osoblje smo upitali kakvu veličinu bismo mogli očekivati. Nakon toga smo zaključili da nam je mala pizza vjerojatno dovoljna, a nakon narudžbe je stigla prilično brzo.

PAULANER PIZZA BAR INFO

  • Adresa: Ilica 239, Zagreb
  • Volim Ljuto umaci: DA
  • Plaćanje karticama: DA
  • Terasa: NE
Paulaner Pizza Bar - VolimLjuto.com
Paulaner Pizza Bar - VolimLjuto.com
Paulaner Pizza Bar - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
Paulaner Pizza Bar - recenzija restorana 2

A ŠTO SMO JELI?

Paulaner Pizza Bar - VolimLjuto.com

Edita je naručila malu pizzu Salvator (50 kn) koja sadrži umak od rajčice, drniški pršut, rikulu, cherry rajčice, mozzarellu, mozarelu bambini, maslinovo ulje i ribani kajmak na vrhu. Pršut nije bio pečen što je uvijek plus, a ističe da bio prilično dobar. Cherry rajčice su bile stvarno dobre i osvježavajuće, no voljela bi da su male kuglice mozzarelle bile pečene jer joj je uz kajmak suvišna tolika količina mliječnih sastojaka. Sve u svemu, okus je bio stvarno dobar i skladan, a jedina zamjerka joj je debljinu tijesta. Bilo je predebelo i prekruhasto za njen ukus, no to je saznala tek kasnije kad je shvatila da joj je količinski previše.

Goran je odabrao malu Paulaner pizzu (48 kn) koja sadrži umak od rajčice, mozzarellu, šunku, vratinu, špek, svježu papriku, luk, jaje, kiselo vrhnje i Panona salamu. Tvrdi da su sastojci jako dobro iskombinirani i odličnog okusa, no kaže da je mala pizza toliko velika da je možda i previše za jednu osobu. I njega i Editu sam mrko gledao kako ostavljaju koru sa strane. Kažu da je tijesto klasično za naše podneblje pa će im biti previše. Ne slažem se s tim da hrane može biti previše, ali o ukusima se ne raspravlja pa nastavljam gledati Goranovo jelo i pizzu na kojoj četiri vrste mesa i vrhnje izgledaju brutalno, pritom preispitujući svoj odabir.

Paulaner Pizza Bar - VolimLjuto.com
Paulaner Pizza Bar - VolimLjuto.com

A ja taj dan nisam jeo gablec prije sastanka. Čekao sam svoje prvo jelo u danu jako dugo, a na kraju odlučio za malu Laganini pizzu (50 kn). Ona se sastoji od umaka od rajčice, mozzarelle, drniškog pršuta, krastavaca, maslinovog ulja, rikule, cherry rajčice i tršćanskog umaka. Kad je stigla ispred mene, zapuhnuo me neobičan miris, no tada sam se sjetio da je to miris pršuta koji nije ispečen, ali se lagano grije na površini pizze. Kombinacija okusa bila je prilično pogođena, uz malo prejaku dozu češnjaka u nekim navratima. Kao i ostatak ekipe, i mene je kroz koji sat uhvatila težina u želucu zbog količine hrane, no to sam si sam kriv.

Ovo nam je bio prvi posjet Paulaner Pizza baru. Njihov Grill bar obišli smo još kada smo obilazili lokacije s burgerima, a definitivno nam nije žao što smo sada napokon kušali i pizze. U ponudi imaju i naše umake koji vam mogu poslužiti kada želite dodatno zaljutiti jelo. Iako smo svi naručili malu pizzu, svatko je kasnije osjećao težinu u želucu zbog količine, što znači da će i mala porcija nekome biti previše. Preferiramo kartičnu naplatu, no u trenutku kad smo htjeli platiti je bilo problema s internetom i / ili uređajem za naplatu, tako da smo na kraju ipak bili primorani platiti gotovinom.
Ova lokacija ima vlastitu besplatnu dostavu u krugu od 3 kilometra, a ako ju slučajno odaberete za proslavu ili druženje – svakako ćete pronaći dovoljno mjesta i dovoljno veliku ponudu kako bi svatko iz društva pronašao nešto za sebe.

Još ljutih restorana...

Al Dente – recenzija restorana

Al Dente će vas provesti kroz najbolje okuse Italije.

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)