Edi Jendrić je, davne 1998. kada su njegovi roditelji otvorili kafić / pub Mlinarica, imao 7 godina. Ideja je bila da se posao kasnije proširi na restoran, što se i dogodilo kroz nekoliko godina. Danas je Mlinarica osim restorana i pivnica, gdje se poslužuje craft pivo iz njihove pivovare koju Edi vodi. U podcastu Edi priča kako je raditi u obiteljski vođenom restoranu, koje su prednosti i nedostaci takvog modela poslovanja i kako je pokrenuo vlastitu craft pivovaru. Covid kriza ih je malo usporila, ali su izdržali i sada pažljivo planiraju i čekaju nove izazove.

Podcast je sniman u četvrtak navečer u 19:00 nakon dugog radnog dana uz nekoliko piva iz našeg Spicy Days shopa, no ne previše. 🙂 Poslušajte podcast na kanalu gdje inače slušate podcaste, a ako nemate vremena slušati – u nastavku možete pročitati sažetak razgovora.

Mlinarica Podcast

Pivnica i pivovara Mlinarica (Edi Jendrić) – Chef and Restaurant Podcast S01E03 2
Pocket casts - Volim Ljuto
Listen on Sticher - Volim Ljuto Podcast
Apple Podcasts - Volim Ljuto
Google podcasts

Kada je nastala Pivnica i pivovara Mlinarica

Edi je 1998. imao sedam godina i ne sjeća se svih detalja, no zna da su roditelji pokrenuli kafić / pub za lokalnu ekipu. Nakon nekog vremena kada se posao uhodao, dodali su i hranu u ponudu. Na početku je to bilo prilično ograničeno, svega desetak stolova te nekoliko jela s roštilja i gableci. Ugostiteljstvo je u Hrvatskoj u to vrijeme bilo na daleko nižoj razini nego danas, no oni su se pokušali odmah istaknuti i ponudu su tokom godina razvijali. Edi je još u osnovnoj školi pomagao u restoranu. Nakon osnovne, završio je srednju ugostiteljsku školu s ciljem da nastavi rad u restoranu. Čak je krenuo i na fakultet, no zaljubio se u kuhanje piva i to je dovelo do toga da djelatnost prošire i na proizvodnju piva. To je bio logičan korak s obzirom na to da je craft pivo u to vrijeme već postajalo prepoznatljivo.

Ponuda piva u restoranu

U restoranu u ponudi imaju primarno svoja piva, no drže i jedno industrijsko pivo i 2 radlera zbog gostiju koji to traže. Edi kaže da imaju mnogo gostiju koji jednostavno ne vole craft pivo. Čak su i pokušali maknuti kompletno sva ostala piva, ali to će ipak morati pričekati još neko vrijeme.

Kako je raditi u obiteljskoj tvrtki kao član obitelji

Edi kaže da rad u obiteljskoj tvrtki ima svoje mane, ali i prednosti. S jedne strane postoji apsolutno povjerenje u ljude koji su članovi obitelji, a s druge strane su tu svađe i nervoze koje su dosta teže s članovima obitelji nego s drugim zaposlenicima. No, svađe uvijek brzo završe i situacija se lako izgladi jer svi shvaćaju da je posao dosta stresan i da ima trenutaka kada svatko pukne. Sve važne odluke dogovaraju kao obitelj, a ako se ne mogu dogovoriti, onda pitaju zaposlenike za savjet. Obiteljska atmosfera se prenosi i na posao, pogotovo na ljude koji su dugo zaposleni. Edi ima dva mlađa brata koji su također već uključeni u posao, i vjerojatno će se u potpunosti pridružiti poslu kada završe školu.

Covid kriza i posljedice

Za vrijeme lockdown-a je restoran bio zatvoren, čak nisu radili niti dostavu jer ju ni inače ne rade. Dobili su potpore od države i čekali da cijela situacija završi. U tom vremenu su se više posvetili pivu i prodaji istog, odnosno izbacili su pivo u bocama koje su onda distribuirali po shopovima i prodavali online. Zadržali su sve zaposlenike i nakon ponovnog otvaranja im se posao stabilizirao, no ne na stanje prije zatvaranja. O dostavi i dalje ne razmišljaju jer se ne pronalaze u tome. No ne isključuju tu mogućnost u potpunosti, ali bi u tom slučaju vjerojatno sami radili dostavu, bez korištenja dostavnih službi.

Nova piva iz Mlinarice

Edi je najavio dosta velik asortiman novih piva koja će izbaciti do kraja godine, no za to ćete morati poslušati podcast. 🙂

Kliknite ako želite volim ljuto umake u svojem restoranu!

Podcast slušajte na svim podcast kanalima:

Pivnica i pivovara Mlinarica (Edi Jendrić) – Chef and Restaurant Podcast S01E03 2
Pocket casts - Volim Ljuto
Listen on Sticher - Volim Ljuto Podcast
Apple Podcasts - Volim Ljuto
Google podcasts

Moglo bi vas zanimati i ovo

Al Dente – recenzija restorana

Al Dente će vas provesti kroz najbolje okuse Italije.

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Ljuta Vilica Newsletter

Prijavi se i jednom mjesečno ti šaljemo novosti vezane uz ugostiteljstvo, recenzije restorana i Chef & Restaurant Podcast.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)