LOKACIJA I INTERIJER

Tjedni ručak marketing tima ovaj put se održao u Brenner Grill restoranu koji nam je bio relativno blizu, a shvatili smo da mu nismo još bili u posjeti.

Ovaj restoran čija ponuda se bazira na hrani s roštilja nalazi se na Zagrebačkoj cesti 194, u kompleksu u kojem ne bi trebalo biti većih problema s pronalaskom parkinga (koji je besplatan), a sastoji se od lijepog interijera i ogromne, prostrane terase.

Kako nemamo običaj raditi rezervacije, ponovno smo banuli u restoran u utorak oko 16:00h i ostali začuđeni, budući da smo jedva dobili prazan stol vani. Kako je vrijeme odmicalo, tako se oko 18:00h već lagano praznio unutarnji dio restorana, a za terasu su samo dolazile nove kartice s rezervacijama po stolovima. Dolazimo do zaključka da restoran ne živi isključivo od gableca, ali za one zainteresirane – i to je opcija jer svaki dan imaju šarenu ponudu klope.

Vjerujemo da je ova lokacija izrazito popularna za proslave, pa je moguće da je i to razlog njene popunjenosti usred tjedna, u neobičnom terminu.

BRENNER GRILL INFO

  • Adresa: Zagrebačka cesta 194, 10000 Zagreb
  • Volim Ljuto umaci: DA
  • Plaćanje karticama: DA
  • Terasa: DA
Brenner Grill - VolimLjuto.com
Brenner Grill - VolimLjuto.com
Brenner Grill - VolimLjuto.com
Brenner Grill - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
Brenner grill - recenzija restorana 2
Brenner grill - recenzija restorana 3
Brenner grill - recenzija restorana 4

ŠTO SMO PILI?

Naravno, ponovo smo tražili pivo i tu nismo ostali pretjerano oduševljeni ponudom, budući da bilo kakvog crafta nije bilo. Goran i Edita naručili su točeni tamni Budweiser, a ja sam odlučio za Grimbergen koje je u tom trenutku bio najmanje zlo na točioniku.

MENI NA KOJEM STVARNO IMA SVEGA

Tražite li predjelo, juhu, glavno jelo, prilog, meni za djecu ili desert – ovdje ćete pronaći sve od navedenog. No, bez obzira na šaroliku ponudu – sve stane na jednu stranicu koju ćete dobiti prilikom dolaska i moći analizirati dok čekate piće. Ponuda za one koji ne jedu meso nije pretjerano velika, što nije ni čudno s obzirom na to da se radi o restoranu kojem se ponuda bazira na roštilju. Bez obzira na raznolikost ponude, lako je zaključiti da su namirnice svježe jer je većina jela s istom bazom (odnosno, ponuda se temelji na izboru nekoliko vrsti mesa koje je pripremljeno na različite načine).

Brenner Grill - VolimLjuto.com

Odabir je bio prilično težak jer je svatko trebao odlučiti za samo jedno jelo. Naposljetku je Edita odabrala teleći kebab na ražnjiću (62kn), Goran teleća jetrica s grilla (60kn) i povrće s grilla (23kn), a ja sam odabrao ražnjiće Brenner XXL (46kn) uz koje sam naručio zapečeni krumpir s lukom i špekom kao prilog (20kn). Tražili smo i stalak s našim ljutim umacima, a konobar je prvo bio pomalo zbunjen, no shvatio je o čemu je riječ. Ispričao se jer mu je bio tek treći dan na poslu pa mu opraštamo. 🙂

Brenner Grill - VolimLjuto.com

Teleći kebab na ražnjiću Editi je bio jako ukusan i fino začinjen, porcija je bila ogromna i dovoljna je za svakoga tko je jako gladan. Umak u kojem se osjećao i kopar je bio fin i jako osvježavajuć. Za ovo jelo je ona istaknula da stvarno nema potrebe za nekim prilogom jer je količina povrća sa strane stvarno velika, a uz jelo dolazi i lepinja. Što se lepinje tiče – bila je topla, no za kompletan užitak i još bolje iskustvo bismo voljeli da je zapečena jer taj mali touch pridonosi ukupnom dojmu ovog jela.

Jelo nije uspjela pojesti do kraja, a bila je gladna.

Teleća jetrica s grilla Goranu su dobro sjela. Ističe da su bila tanko narezana, no pečena taman da ostanu mekana. U tom slučaju neki restorani znaju pogriješiti pa meso ostane sirovo, no ovdje to nije bio slučaj. Na njima je bilo dosta češnjaka i peršina, napomenuo je da je to možda malo i previše za njegov ukus. Pečeno povrće s grilla kao prilog je savršeno upotpunilo mesni dio, a na tanjuru su još sa strane bile i klice češnjaka. S ovakvim mesnim dijelom i prilogom od povrća, obrok je ispao odličan i lagan što je za svaku pohvalu jer je otišao sit, a ne s teškim osjećajem u želucu kao što se zna dogoditi u restoranima koji poslužuju roštilj.

Brenner Grill - VolimLjuto.com
Brenner Grill - VolimLjuto.com

Ražnjići Brenner XXL od impresivnih 320g mesa stigli su ispred mene uz naručen zapečeni krumpir s lukom i špekom, a uz njih je stajalo malo narezanog svježeg luka. Samo meso je bilo lijepo pečeno i na metalnim štapićima, što pokazuje da je restoran jedan od onih koji se trude roštilj podignuti na višu razinu. Iako je svježi luk sa strane bio dobar kao prilog, volio bih da nije toliko bazičan. Primjerice, pekmez od luka ili karamelizirani luk bi digao to jelo za još jednu stepenicu. Za krumpir stvarno nemam zamjerke, bio je lijepo pečen i začinjen, a špek i luk su mu dali dodatni touch koji se fino uklopio s ražnjićima.

Brenner grill se definitivno pokazao odličnim za počastiti se. Cijene koje su možda nešto više ga odmiču od ostalih restorana koji imaju bazičnu ponudu roštilja, no kvaliteta, posluga i ambijent su ono što će tu razliku u cijeni svakako opravdati. Uostalom, restorani ovog tipa su tu da si priuštite nešto posebno, u ambijentu koji je ugodan i bez ikakve muke oko pripreme.

Al Dente – recenzija restorana

Al Dente će vas provesti kroz najbolje okuse Italije.

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Još ljutih restorana...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)