SASTOJCI:

PRIPREMA

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Zahtjevnost: niska (2/5)

Ljutina: 2/5

NAMJENA

Najbolje od meksičke kuhinje – quesadilla, pikantne tortilje s topljenim sirom i ukusnim umakom, mogu poslužiti kao ukusna večera koja je gotova za tren, ili ako su izrezane na trokute, kao odličan finger food za druženja.

1. korak

Zagrijte ulje na tavi i ubacite mljeveno meso. Posolite ga te prodinstajte 10-ak minuta uz miješanje. Kada je gotovo, ulijte Sriracha umak i tekući dim te još jednom promiješajte da se svi sastojci ravnomjerno spoje.

Quesadilla s junetinom i papričicama 5
Quesadilla s junetinom i papričicama 6
Quesadilla s junetinom i papričicama 7
Quesadilla s junetinom i papričicama 8
Quesadilla s junetinom i papričicama 9

2. korak

Upalite pećnicu i zagrijte ju na 175 stupnjeva. Mljeveno meso izvadite iz tave te na preostaloj masnoći od pečenja prepecite čitave shishito papričice. Njima je potrebno tek par minuta na jakoj vatri – čim se kožica počne odvajati i na mjestima posmeđi, gotove su. Zatim im odrežite peteljke te ih narežite na kolutiće. Pripremite tortilje, te na jednu krenite slagati redom: mljeveno meso, ribani cheddar i na kraju posipajte kolutićima papričica. Na kraju, prekrijte drugom tortiljom.

Završavanje

Quesadille lagano pritisnite kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili i stavite ih u pećnicu na 15 minuta, ili dok se sir ne rastopi. I na kraju – pojedite ih što brže dok je sir još uvijek otopljen (ne sumnjamo da nećete)!

Quesadilla s junetinom i papričicama 10
Quesadilla s junetinom i papričicama 11
Quesadilla s junetinom i papričicama 12

Za ovo jelo koristili smo Vrabasco Sriracha umak, koji je na bazi crvenih jalapeno papričica i češnjaka, te zbog toga snažno aromatizira kombinaciju mesa i sira u quesadilli, te joj daje sočnost.

Naruči ga odmah!

Odgovori

Your email address will not be published.