Ime i prezime: Aji Pineapple

Nadimak:

Vrsta: Capsicum baccatum 

Podrijetlo: Peru

Rasprostranjenost: po cijelom svijetu

SHU: 20,000 – 30,000 

Ljutina: 2/5 

 

 

Stabljika Aji Pineapple papričice doseže i do 100 cm u visinu. Listovi su zelene, a cvjetovi bijele boje. Grmolikog je rasta. Nakon presađivanja potrebno je proći 90 dana do berbe prvih svježih plodova. Prilikom sazrijevanja plodovi Aji Pineapple papričice prelaze iz zelene u žutu boju. Plodovi su izduženog oblika, lagano zgužvani po cijeloj dužini, Ova sorta je mnogorodna kao i većina papričica koje pripadaju Aji rodu. Okus Aji Pineapple papričica je slatkast, osvježavajuć i voćan s aromom ananasa što i samo ime govori :). Plodovi se najčešće koriste u svježem obliku u salsama, sezonskim salatama te sendvičima. Odlično se slaže sa slanijim komadima mesa, na primjer sa slaninom i šunkom. Česta je baza voćnih ljutih umaka zbog voćnog okusa i umjerene ljutine.

Aji Pineapple 1

Uvjeti uzgoja

pH tla: 5,5 – 7,5,
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na potpuno osunčano mjesto bez prevelike zasjene
Optimalna temperatura za sjetvu: 24 – 32 °C
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturi >20 °C, u našem klimatu sredina do kraja svibnja.
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 10 L  zapremnine.
Razmak unutar reda: 45 – 60 cm od sadnice do sadnice zbog grmolikog rasta
Razmak između redova: od 60 do 90 cm
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.

proizvodi s ovom papričicom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)