SASTOJCI

Sastojci za temeljac (za 8 tanjura juhe):
Sastojci za zdjele:

PRIPREMA

Trajanje pripreme: 3:30 h

Trajanje rada: oko 30 min

Zahtjevnost: srednje (3/5)

Ljutina: 2/5

O JELU

Pho je naziv za tradicionalnu vijetnamsku juhu od temeljca, mesa, tjestenine te hrpe začina i začinskih trava. Najčešće se radi od govedine (Pho bo), no možete ga naći i u verziji s piletinom (u tom slučaju se zove Pho Ga). Smatra se nacionalnim vijetnamskim jelom, a kuha se posvuda, od domaćinstava do njihovih mnogobrojnih street food lokala.

Smatra se da je pho nastao u ranom 20. stoljeću na sjeveru zemlje, nakon čega se raširio te je nastalo puno varijanti ovog jela. Radi toga, ako se ikada nađete u ovoj zemlji, probajte svaku verziju na koju naiđete jer ćete svaki put biti (ugodno) iznenađeni. Ako vas zanima više o vijetnamskoj kuhinji, pročitajte koja su nas još jela oduševila u TOP 6 vijetnamskih jela.

Kod pripreme možete biti kreativni i kombinirati različite začine. No, jedina stvar koju, osim osnovnih sastojaka, ne smijete preskočiti je riblji umak ili onaj od soje, uz koje vam sol niti ne treba.

Vijetnam putopis – Dobrodošli u zemlju hrane, piva i dobrih ljudi

Pročitaj cijeli putopis!

RECEPT

Priprema temeljca

Na roštilju ili u pećnici ispecite đumbir i 2 luka u komadu, ne trebate ga guliti. Nakon otprilike pola sata, ili dok ne dobiju tamniju boju, ogulite ih i izrežite na komadiće.
Za to vrijeme, u otprilike 3 litre vode, stavite juneće kosti i meso te dodajte ostale sastojke za temeljac. Vrabasco Crazy Mix papričice dodajte po želji, ovisno o tome koliko ljuto volite.

Pho Bo - VolimLjuto.com
Pho Bo - VolimLjuto.com
Pho Bo - VolimLjuto.com
Pho Bo - VolimLjuto.com

Kuhajte dok meso ne postane mekano, no ne i da se raspada. Kasnije ćete ga rezati na tanke odreske pa mora biti dovoljno čvrsto za to. Kada je gotovo, izvadite ga i stavite u hladnu vodu na 10 minuta, potom ocijedite i stavite u hladnjak. Na taj način sprječavate da pocrni od stajanja. Temeljac nastavite kuhati na laganoj vatri, minimalno 3 sata.

Priprema zdjele

Luk prerežite na polovice, a zatim na što tanje listiće te ga stavite na barem 15 minuta u vodu. Instant rezance prelijte vrelom vodom i pričekajte da omekšaju, te potom ocijedite. Rasporedite ih po svim zdjelama na dno. Dodajte narezani luk. Kuhano meso narežite na trake debele 3-4 mm te stavite u zdjelu na jednu hrpu sa strane. Mladi luk (i zeleni i bijeli dio) narežite na kolutiće te rasporedite po zdjelama.

Pho Bo - VolimLjuto.com
Pho Bo - VolimLjuto.com
Pho Bo - VolimLjuto.com

Na kraju, sve prelijte vrućim temeljcem. Kikiriki smrvite na komadiće te posipajte juhu. Limete razrežite na četvrtine te poslužite sa strane, za kasnije polijevanje sokom. Eventualno sa strane dodajte još i svježe klice nekog povrća ili svježe chili papričice.

Ovo jelo se tradicionalno jede sa štapićima i žlicom. Zapravo nije teško, štoviše, lakše je nego vilicom nakon malo vježbe.

Pho Bo - recept za juhu s junetinom na vijetnamski način 2

Za ovo jelo koristili smo Crazy Mix sušene chili papričice, mješavinu barem 5 različitih sorti papričica koja će vam, uz ljutinu, dati i izuzetnu aromu!

Naruči ga odmah!

Inspirirani putovanjem u daleki Vijetnam, napravili smo ovaj umak koji savršeno reprezentira okuse ove zemlje! Korijander, đumbir, limeta, menta i jalapeno papričice čine neodoljivu kombinaciju.

Naruči ga odmah!
Pho Bo - recept za juhu s junetinom na vijetnamski način 3
Pho Bo - recept za juhu s junetinom na vijetnamski način 4

Hellfire Spicy Peanuts jedna je od varijanti ljutog kikirikija kojeg radimo. Ovaj je najblaži, ljutine 3 od 5 koja stvarno ne znači da je riječ o blagom kikirikiju. Pri konzumaciji se osjeća aroma Habanero papričica i malo sezama, dok je ljutina donekle ugodna i zanimljiva.

Naruči ga odmah!

PROBAJ OKUSE VIJETNAMA!

pogledajte i druge recepte:

Cubano sendvič – recept

Cubano (cuban sandwich) poznati je sendvič podrijetlom s Kube.

Quiche s kozjim sirom i chutneyem od luka – recept

Ovaj quiche je još brže pripremiti uz pomoć našeg gotovog chutneya!

Bacon Jalapeno Corn Chowder (krem juha od kukuruza) – recept

Bacon Jalapeno Corn Chowder kremasta je juha s najboljom kombinacijom okusa.

Pileći Satay – recept

Chicken satay (pileći satay) poznato je južnoazijsko jelo na ražnjićima.

Kimchi grilled cheese sendvič – recept

Kimchi grilled cheese sendvič, ili tost s kimchijem i sirom brzinski je a neodoljivi snack!

Jalapeno pinwheels – recept

Jalapeno pinwheels rolice su savršene za druženja!

Honey Mustard pigs in a blanket (hrenovke u lisnatom tijestu) – recept

Hrenovke u lisnatom tijestu će se razgrabiti na svakom druženju!

Kiseli kupus s kobasicama iz pećnice – recept

Kiseli kupus s kobasicama savršena je kombinacija za hladne dane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)