Za prvi restoran koji smo posjetili odabrali smo pizzeriju Karijola, koja je već odavno svojevrsna zagrebačka institucija za pizzu. U Zagrebu ima dvije lokacije – prva se otvorila na Trešnjevci, te smo nju i posjetili, i u centru grada, u Vlaškoj ulici. No, moramo priznati da je jedini kriterij za odabir lokacije bio blizina našem Spicy Days dućanu odakle smo krenuli na ručak (a s obzirom da je bivša lokacija Spicy Days-a u neposrednoj blizini, nije bilo druge nego održati dobrosusjedske odnose).

U restoran smo stigli nešto iza 16h, inače vrijeme koje je između ručka i večere pa smo lako našli slobodan stol. Sjeli smo na ugodnu, povišenu terasu, na kojoj je bilo još nekoliko ljudi, koji su se također odlučili za kasniji ručak. Pizzeria je smještena na križanju dvije ulice (Badalićeve i Kranjčevićeve) te zbog toga ima veliku terasu otvorenu na dvije strane.

Ovaj dio grada je mirniji što se prometa tiče te ćete radi svega toga teška srca otići iz restorana nakon što ste završili s jelom. Unutrašnjost je također ugodno uređena, pruža pravi dojam kvartovske pizzerie gdje možete opušteno sjediti, no Karijola je puno više od toga. Osoblje je bilo izuzetno pristupačno i prijateljski nastrojeno, što se slaže uz imidž ove pizzerije.

KARIJOLA INFO

Pizzeria Karijola - VolimLjuto.com
Opcije dostave:
TRENUTNO NEMA OPCIJA DOSTAVE

PONUDA CRAFT PIVA

U ponudi craft piva Karijola ima točeni Varionica Pale Ale (birate između 0.2, 0.3 i 0.5l), te Zeppelinov golden ale i pšenično pivo. Nije pretjerano široka, no samim time što drže barem jednu vrstu točenog craft piva i na taj način ga čine pristupačnijim, izdižu se u gomili drugih restorana od kojih većina nema craft ni u boci. Čim smo došli, uzeli smo svatko po jednu čašu Varionice (Goran će i ostati na tome, u nastavku ćete saznati zašto), te prionuli na proučavanje jelovnika.

DRŽANJE TRADICIJE U PRIPREMI PIZZE

Karijola u svojoj ponudi ima pizze s uglavnom klasičnim dodacima, bez izleta u razne eksperimente, te je zbog toga bilo vrlo teško odabrati. Svaka nam je izgledala podjednako privlačno (ako izuzmemo Darjana i njegov neprijateljski odnos s jelima koja uključuju bilo kakvu ribu), i takav izbor jelovnika podupiremo jer nam se sviđa zamisao da kad poželimo dobru klasičnu, tradicionalnu pizzu, upravo to možemo i dobiti.

Na kraju je Darjan izabrao bijelu pizzu s bufalo mozzarelom, meni je najprivlačnije izgledala pizza s pancetom i šampinjonima, a Goran je izdajnički došao na sastanak već punog želuca te je ostao samo na pivu.

Pizzeria Karijola - VolimLjuto.com

Pizza je došla ekspresno brzo (nije ni čudo jer pizze peku jako kratko na vrlo visokoj temperaturi), s ogromnim mjehurima po tijestu koji su u startu najavili da će pizza biti odlična. Oboje smo uzeli malu pizzu, koja je dovoljna za jednu osobu koja nije baš ekstremno gladna.

Pizzeria Karijola - VolimLjuto.com

Ljute umake nismo dobili na stol, no kasnije smo vidjeli gdje stoje. Tada smo shvatili da bi išli dobro uz pizzu, pogotovo moju, no ranije smo bili mrvicu previše gladni i nestrpljivi da bismo se uopće sjetili zatražiti ih. Darjanu se svidjelo što je njegova pizza, iako s malo dodataka (mozarella, češnjak i rikola), bila izuzetno aromatična. Bila je prilično lagana za jednu pizzu i češnjak se lijepo osjetio.

Moja pizza se također činila dosta lagana s obzirom na dodatke – mozzarelu i pancetu. Panceta je bila hrskava i ne previše masna, a sir ukusan i rastezljiv. Oboje smo bili vrlo zadovoljni omjerom tijesta i dodataka te što nismo imali apsolutno nikakav težak osjećaj u želucu koji smo često znali doživjeti nakon nekih drugih pizza. Ovome u prilog zasigurno ide i veličina porcije.

Naime, najmanja veličina pizze na većini drugih mjesta znači da ju nećete moći pojesti ili se jednostavno prejesti, a ovdje je količina taman. Naravno, za sve one koji žele veću količinu, imaju i tu opciju.

Goran je bio zadovoljan sa svojim pivom.

KONAČNA PRESUDA

Sve u svemu, o Karijoli ne treba pisati hvalospjeve – napisale su ih već godine rada, iskustva i zadovoljnih posjetitelja. Na meniju ima ponešto za svakoga, a kvalitetu možete očekivati bez obzira što naručili. U Karijolu idete kada želite ništa drugo osim pojesti pizzu, u pravom smislu te riječi.

Pizzeria Karijola - VolimLjuto.com
POGLEDAJTE KARIJOLIN JELOVNIK
Al Dente – recenzija restorana

Al Dente će vas provesti kroz najbolje okuse Italije.

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Još ljutih restorana...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)