Ime i prezime: Habanero Chocolate

Nadimak: black Congo, dark Habanero, Jamaican hot chocolate, black Habanero, Senegal hot chocolate, Cuban habanero…

Vrsta: Capsicum chinense

Podrijetlo: Jamajka

Rasprostranjenost: po cijelom svijetu

SHU: 425,000 – 577,000

Ljutina: 4/5 

Habanero Chocolate 1

Habanero Chocolate papričica naraste prosječno 60- 80 cm u visinu te do 70 cm u širinu. Ima velike tamnozelene listove s izraženom glavnom središnjom žilom. Cvjetovi ove sorte su bijele boje. Nakon presadnje potrebno je proći prosječno 100 dana do prve berbe. Prilikom sazrijevanja plodovi prelaze iz zelene u smeđu (čokoladnu) boju. Plodovi su dugački 2-6 cm, a promjer im je do 5 cm. Ljutinom podsjećaju više na Red Savinu Habanero, nego na klasični Habanero Red. Okus plodova je karakteristično zemljani s dozom habanero slatkoće i dimljenosti. Koristi se svježi u raznim salatama i salsama kombinirane s marelicama i grožđicama. Česta je baza ekstremno ljutih umaka. Mljeveni i sušeni Habanero Chocolate koristi se u svjetski poznatoj mješavini začina – Jamaican Jerk Spices.

Habanero Chocolate - VolimLjuto.com

Uvjeti uzgoja

pH tla: 5,0 – 6,5
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na potpuno osunčano mjesto bez prevelike zasjene, dnevno potrebno minimalno 6 h izloženosti suncu.
Optimalna temperatura za sjetvu: 25 °C
Vrijeme nicanja: 7-21 dan.
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturi >20 °C, u našem klimatu sredina do kraja svibnja. Noćne temperature ne smiju pasti ispod 13 °C.
Temperature nakon presadnje: optimalna dnevna temperatura za vanjski uzgoj je 26 °C. Iznad 35 °C nastupa odbacivanje cvjetova. Osjetljiva na mraz.
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 10L zapremnine.
Razmak unutar reda: 35 – 50 cm razmaka između dvije biljke u redu
Razmak između redova: 60 – 80 cm razmak između redova
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh. Ova sorta ne voli previše zalijevanja, samo kada je to potrebno.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.

proizvodi s ovom papričicom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)