Ime i prezime: Habanero White

Nadimak: Peruvian white habanero

Vrsta: Capsicum chinense

Podrijetlo: Peru

Rasprostranjenost: cijeli svijet

SHU: 100,000-350,000 

Ljutina: 4/5 

Habanero white papričica naraste prosječno 45 cm u visinu. Ima zelene listove i grmolik rast stabljike te postranih grana. Cvjetovi su bijele boje. Nakon presadnje potrebno je proći minimalno 90 dana do berbe prvih plodova. Plodovi ove papričice prilikom sazrijevanja prelaze iz zelene u mliječno bijelu boju. Dugački su do 5 cm, a široki 2 cm. Oblikom podsjećaju na male metke ili na sitne graholike bombone – jelly beans. Ekstremno su ljuti, a aromom ne odskaču od drugih habanero sorti koje su također voćnih okusa. Ova sorta idealna je za pravljenje zimnice, a može se koristiti u svježem stanju u raznim salatama, salsama, ljutim marinadama, te kao baza za ljute umake. Zbog niskog rasta stabljike, lijepih sitnih plodova te grmolikog rasta, ovu sortu je moguće uzgajati i kao ornamentalnu, to jest kao ukrasnu chili papričicu.

Habanero White Sadnica - VolimLjuto.com

Uvjeti uzgoja

pH tla: 6,2-7,0
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na potpuno osunčano mjesto bez prevelike zasjene. Potrebno im je minimalno 6 sati izloženosti dnevnom svjetlu.
Optimalna temperatura za sjetvu: 20-26 °C
Vrijeme nicanja: 14-28 dan.
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturu zraka >18°C, u našem klimatu kraj svibnja.
Temperature nakon presadnje: dnevne temperature 21-26 °C, noćne 12-15 °C
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 20L zapremnine.
Razmak unutar reda: 45-60 cm razmaka između dvije biljke.
Razmak između redova: 60-90 razmak između redova
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh. Zalijevati isključivo po supstratu uz korijen, ne prskanjem po listovima.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.

proizvodi s ovom papričicom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)