2021., još jedna u nizu neobičnih godina. Ni nama nije bila posebno lagana, no dogodio nam se niz dobrih stvari radi kojih će nam ipak ostati u lijepom sjećanju. Od nagrade za najboljeg mladog poljoprivrednika do realizacije (gotovo) svih planiranih projekata usprkos pandemiji. Naravno, toga svega ne bi bilo bez svih vas, koji nam dokazujete svoju vjernost iz godine u godinu, te naših zaposlenika koji vjeruju u ovaj brend i konstantno rade na njegovom unaprjeđenju. U nastavku možete vidjeti pregled naše 2021. godine, s 12 najvažnijih događanja koji su nam ju itekako obilježili.

1. Nagrada za najboljeg mladog poljoprivrednika

U svibnju smo dobili jednu iznimno dobru vijest: Goran Vrabec je izabran za najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj te je automatski prijavljen na izbor na razini EU! U međuvremenu smo saznali rezultate i na toj razini: drugo mjesto u kategoriji najotporniji projekt uslijed pandemije, na što smo posebno ponosni jer smo dokazali da čak i u najtežim situacijama možemo nastaviti dalje!

Pročitajte cijeli članak ovdje.

Najbolji mladi poljoprivrednik - VolimLjuto.com

2. Serijal “Dulum Zemlje”

Mlada i iznimno talentirana producentska ekipa pod imenom Wolfgang&Dolly izabrala je našu priču za jednu epizodu u prvoj sezoni svog dokumentarnog serijala “Dulum zemlje”. Priče su to o vizionarima koji bavljenju poljoprivredom daju dodatnu vrijednost, i izuzetno smo ponosni što smo bili dio takvog društva.

Ako niste, epizodu možete pogledati ovdje. 

Pregled ljute 2021. godine 6

3. Otvorenje nove maloprodajne trgovine i taproom-a Spicy Days (Zagorska 55, Zagreb)

Za one koji još nisu otkrili Spicy Days, našu (jedinu) maloprodajnu trgovinu gdje uz gotovo cijeli Volim Ljuto asortiman nudimo i niz domaćih i stranih ljutih umaka, BBQ umaka, začina i craft piva, reći ćemo da je ona jedan od naših najdražih projekata. Ulaskom u četvrtu godinu postojanja, i seljenjem na već treću lokaciju, odlučili smo da više ne pristajemo na kompromise pa smo složili prostor u potpunosti prema našim željama. Tako se sada u sklopu trgovine nalazi taproom, odnosno prostor u kojem se može popiti točeno craft pivo, kao i hladna komora koja nam omogućuje da je ono uvijek u vrhunskom izdanju.

Ponudu i sve detalje možete pogledati ovdje. 

Pregled ljute 2021. godine 7

4. Pokretanje novog projekta – “Ferment Lab”

Još prošle 2020.-e godine, pojavila se ideja o proširenju asortimana fermentiranih proizvoda. Fermentirani umaci su naša bazna linija proizvoda, a o ovom procesu i svim njegovim dobrobitima pisali smo nebrojeno puta. Prirodan tijek priče je bio ući dublje u tu priču, pa smo u suradnji s Jelenom Meštrović počeli eksperimentirati s različitim vrstama namirnica. Trenutno u ponudi imamo Kimchi, no nadamo se da će se u budućnosti ostvariti još niz naših ideja vezanih uz pokretanje scene fermentiranih proizvoda u Hrvatskoj.

Više o projektu saznajte ovdje. 

Pregled ljute 2021. godine 8

5. Objava Ultimativnog vodiča za uzgoj chili papričica

Već godinama objavljujemo razne blogove u kojima pokušavamo razjasniti svaku stavku u procesu uzgoja chili papričica, iz razloga što nikakva literatura na hrvatskom jeziku nije dostupna. Što nije ni čudno, jer su skoro sve sorte ljutih papričica donedavno bile potpuna nepoznanica u našim krajevima. Kada smo pokrili više-manje svo potrebno znanje o uzgoju, odlučili smo blogove okupiti na jednom mjestu i objaviti Ultimativni vodič za uzgoj chili papričica, koji je dostupan online i za download u e-book formi.

Pročitati vodič i preuzeti ga u e-book formi možete na linku. 

Pregled ljute 2021. godine 9

6. Širenje tima

U ovoj godini se našem timu pridružilo još troje zaposlenika, jer uz sve veću potražnju ponekad smo jedva stizali napraviti i ono nužno, a gomila novih ideja i projekata je dobivala odgodu. Uskoro planiramo zaposliti još novih lica, no zasad u 2022. godinu ulazimo s timom od 13 zaposlenika!

Pregled ljute 2021. godine 10

7. Širenje asortimana

U 2021. smo kreirali čak 18 novih proizvoda (ovdje ne brojimo nove sorte sjemenki, sadnica ili svježih papričica kojih ima otprilike isto toliko). Od novih suradnji i kreiranja ljutih čokolada i grickalica, preko nekoliko novih ljutih umaka i poklon paketa, do proizvoda koje ste vi sami tražili! Iznimno nam je drago što bunar ideja nije ni blizu isušivanja te što nam vi konstantno dajete tako dobar feedback pa nas motivirate za nastavak.

Ponudu novih proizvoda uvijek možete pratiti ovdje.

Pregled ljute 2021. godine 11

8. Pokretanje kooperacije u uzgoju

Naši plastenici su postali jednostavno premali s obzirom na potražnju, što nam je i bio cilj koji smo htjeli ostvariti jednog dana. Radi toga, od iduće godine krećemo u kooperaciju s zainteresiranim poljoprivrednicima koji mogu ispuniti uvjete u kakvim rastu i papričice na našim poljima.

Sve detalje i formu za prijavu možete pronaći ovdje.

Pregled ljute 2021. godine 12

9. BBQ Hot Yard prikolica

BBQ Hot Yard projekt je koji je nastao iz ljubavi prema pravom low and slow BBQ-u, kojega je brutalno nedostajalo u našim krajevima. Nastao u suradnji s Davorom Šuškovićem, BBQ Hot Yard se ispočetka bavio premium cateringom te održavanjem BBQ radionica, no ove godine je konačno ostvarena najveća želja: BHY prikolica, odnosno food truck, s kojim će pravi BBQ doživljaj moći donositi na bilo kojoj lokaciji!

VIše o projektu možete pogledati ovdje. 

Pregled ljute 2021. godine 13

10. Peti po redu Homechili Battle

Već petu godinu zaredom organiziramo Homechili battle, natjecanje u izradi domaćih ljutih umaka. Pobjednički umak svake godine napravimo u limitiranoj šarži od 300 umaka, od kojih 50 ide osobi koja ga je izradila. Uz često spaljena nepca, i dalje jako volimo ovaj projekt i nastavit ćemo ga raditi dok god motivira ljutomane da kreiraju nove okuse!

Rezultate ovogodišnjeg natjecanja možete vidjeti ovdje. 

Homechili Battle 2020 - natjecanje za najbolji domaći ljuti umak - VolimLjuto.com

11. Okršaj ljutomana @ Burgerfest – sedma godina održavanja

Uvjerljivo najpopularniji event koji održavamo, Okršaj ljutomana obilježio je svoju 7. godinu. Uz simbolične nagrade i vječnu slavu za pobjednike, ovo natjecanje svake godine privuče veći broj sudionika od očekivanog (i dalje im se divimo). Ove godine je održan u sklopu Burgerfesta, a nijedan od dvojice najhrabrijih jednostavno nije htio odustati pa smo na kraju obojicu proglasili pobjednicima.

Hall of fame sa svim dosadašnjim pobjednicima možete vidjeti ovdje. 

Pregled ljute 2021. godine 14

12. Pokretanje serijala “Ljuta poezija”

Jedino s čime do sada nismo spojili chili papričice je – književnost. Ove godine smo ispravili i to, pokrenuvši serijal “Ljuta poezija” u kojem možete gledati hrabre ljude kako igraju najvrući rulet u svom životu. Ako vas zanima o čemu se točno radi, ovaj serijal možete pratiti na našim društvenim mrežama.

Sve dosadašnje epizode možete pogledati ovdje. 

Pregled ljute 2021. godine 15

pronađite nešto (ljuto) za sebe:

PROČITAJTE VIŠE:

Mediteranino

Saznaj kako je nastao ljuti umak s Teraninom destilerije Aura!

Fiškal

Saznaj kako je nastao ljuti umak s bučinim uljem OPG-a Cesarec!

Kacavida

Saznaj kako je nastao ljuti umak s Kvasinom Jute Spize!

Kulen the Gang

Saznaj kako je nastao ljuti umak s baranjskom paprikom OPG-a Stipino!

Chicken Fajitas – recept

Chicken fajitas poznato je tex-mex jelo koje će vas oduševiti svojom jednostavnošću i okusom!

Cubano sendvič – recept

Cubano (cuban sandwich) poznati je sendvič podrijetlom s Kube.

Quiche s kozjim sirom i chutneyem od luka – recept

Ovaj quiche je još brže pripremiti uz pomoć našeg gotovog chutneya!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)