Domaći recepti i uzgoj papričica dobitna su formula za najbolje umake!

Naši ljuti umaci dobili su brojne nagrade i razna priznanja, a u Hrvatskoj su u stalnoj postavi u preko 100 različitih restorana!.

Pogledaj cijelu ponudu!

Različite kategorije umaka:

U našoj proizvodnji imamo stvarno puno umaka različitih ljutina, no bitno je istaknuti da kod njih postoje dvije velike razlike. Fermentirani ljuti umak radi se prirodnim procesom u kojem papričice bez pristustva zraka reagiraju sa zdravim bakterijama, zbog čega postaju aromatičnije i produljuje im se životni vijek. Ovakvi umaci smatraju se klasičnim ljutim umacima u Louisiana stilu, a nakon otvaranja mogu se čuvati na sobnoj temperaturi s gotovo neograničenim rokom trajanja.
Kuhani ljuti umaci najčešće se miješaju s drugim povrćem ili voćem, nakon čega se kuhaju i potom pasteriziraju. Ovakvi umaci imaju razne arome uz chili, koji je tu najčešće samo kako bi dao ljutinu. Ovakvi umaci se nakon otvaranja trebaju držati u hladnjaku, no to ne znači da su manje vrijedni.

Različite kategorije umaka:

U našoj proizvodnji imamo stvarno puno umaka različitih ljutina, no bitno je istaknuti da kod njih postoje dvije velike razlike: Fermentirani ljuti umak radi se prirodnim procesom zbog čega je aromatičniji i produljuje mu se životni vijek. Kuhani ljuti umaci se miješaju s drugim povrćem ili voćem, te zato imaju razne arome uz chili. Ovakvi umaci se nakon otvaranja trebaju držati u hladnjaku.

Sve papričice uzgajamo sami!

Ne pristajemo na kompromise i želimo samo vrhunsku kvalitetu. Zbog toga uzgojimo preko 15 tona papričica godišnje!

Besplatna i brza dostava!

Za sve narudžbe iznad 25,90€ je dostava potpuno besplatna i stiže u roku 2 radna dana!

Fermentacija koja traje!

Kako bismo pojačali aromu papričica i produljili životni vijek umaka, fermentacija  traje barem 6 mjeseci.

Naši blogovi o ljutim umacima

Sriracha – jedan od najpoznatijih ljutih umaka na svijetu

Sriracha, siracha, sri-racha, si-racha… Puno ljudi, nakon što nas u našoj Spicy Days (veliku ponudu raznih brendova i vrsta Srirache pogledajte ovdje) trgovini

Pročitaj cijeli blog!
Recept za ljuti umak kojeg svatko može napraviti kod kuće

Jeste li već pokušali izraditi vlastiti ljuti umak? Ako niste, saznajte kako!

Pročitaj cijeli blog!