Ime i prezime: Jalapeno Biker Billy

Vrsta: Capsicum annuum

Podrijetlo: SAD

Rasprostranjenost: po cijelom svijetu

SHU: 5,000 – 10,000

Ljutina: 1/5 

Jalapeno Biker Billy - VolimLjuto.com

Jalapeno Biker Billy papričica koju je kreirao Billy Hufnagle. Plodovi ove sorte su nešto veći i ljući od klasičnog Jalapena. Jalapeno Biker Billy papričica može narasti 45-60 cm u visinu, a moguće i više, te 40 cm u širinu. Ima zelene listove. Cvjetovi su bijele boje. Nakon 85 dana od presadnje moguće je ubrati prve svježe plodove. Oni su dugački oko 10 cm. Prilikom sazrijevanja prelaze iz zelene u crvenu boju. Izduženog su oblika. Oni se mogu brati višekratno kroz sezonu. Najčešće se konzumiraju plodovi zelene boje, dok oni potpuno zreli koriste se za pripremu ljutih umaka. Okus Jalapeno Biker Billy papričica je vrlo osvježavajuć s malo većom dozom ljutine u odnosu na plodove klasičnog Jalapena. Svježi plodovi mogu se koristiti u salatama, sendvičima, domaćim salsama, chili con carne-u. Crveni plodovi najčešće se koriste za pripremu ljutih umaka, chipotle salsi i pasti, a mogu se sušiti i samljeti te koristiti kao suhi začin. Svježi plodovi mogu se puniti s raznim nadjevima, a kako napraviti Jalapeno popperse (papričice punjene svježim sirom) i s Jalapeno Biker Billy papričicama možete pogledati ovdje

Jalapeno Biker Billy 1

Uvjeti uzgoja

pH tla: 5,5-7,5
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na dobro osunčano mjesto. Potrebno 6-8h izloženosti dnevnom svjetlu. Ako za uzgoj presadnica koristite umjetnu rasvjetu, dnevna potreba za umjetnom rasvjetom je 16 h.
Temperatura tla za sjetvu: 24 °C
Vrijeme nicanja: 10-21 dan
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturi zraka >18 °C, u našem klimatu pred kraj svibnja.
Temperature nakon presadnje: 20-26 °C
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 15L zapremnine.
Razmak unutar reda: 45-60 cm razmaka između dvije biljke u redu
Razmak između redova: 60-90 cm razmak između redova
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh. Zalijevati isključivo po supstratu uz korijen, ne prskanjem po listovima.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.

proizvodi s ovom papričicom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)