Donosimo vam recept za savršen snack u ovim ljetnim danima – Jalapeno Poppers. Radi se o svježim papričicama nadjevenim sirom i potom prženim u fritezi.

Za ovaj slučaj korišteno je (za jednu gladnu ili dvije osobe):

  • 9 Jalapeno papričica (oko 200g)
  • Krem sirni namaz (oko 80g)
  • Gouda sir naribani (oko 80g)
  • Mlijeko (cca 2dl ili manje – dovoljno za umakanje prilikom pohanja)
  • Brašno (oko 100g ili manje – dovoljno za jedan oblog prilikom pohanja)
  • Krušne mrvice (oko 80g ili manje – dovoljno za jedan oblog prilikom pohanja)
  • Sol
  • Papar
  • Provansalski začini (ili drugi začini po izboru)

Recept je prilično zahvalan jer smjesu možete napraviti sa sastojcima koje volite (npr. druge vrste sira, dodatak sitno narezanog špeka, drugi začini, panko mrvice, itd. Nebo je granica!)

P.S. Ako radite ovo za snack na tulumu, pripremite barem 60-80 polovica jer izuzetno brzo nestaju!

Disclaimer: kad se nalazite u plasteniku, morate pričati tiho kako ne biste uznemirili papričice dok rastu. Isto vrijedi i ako posuđujete papričice iz susjedovog plastenika.

1 ljuti komentar na “Jalapeno Poppers – recept

  1. Veljko says:

    Fenomenalan recept ! I vrlo pogodan za customizaciju i eksperimentiranje, od odabira vrste papričice (ja sam koristio Pimento de Padron jer su mi malo ljuće od jalapena a otprilike iste veličine i pogodne za punjenje, a radi usporedbe sam stavio i jedan Habanero), do načina punjenja (ja sam neke prepolovio kao što recept kaže a neke punio cijele, oba načina dobro rade), do metode pohovanja (ja sam pohovao sa jajima umjesto mlijeka), do punjenja (ja sam koristio ABC sir i naribani Trapist sir, ali skoro bilo šta bi moglo poslužiti kao punjenje, na pamet mi padaju mljeveno meso ili pikantna salama kao začin), i odabira začina (ja sam umjesto navedenih stavio Eridanous grčku mješavinu začina, ali probat ću i druge kombinacije)… Ukupan broj različitih mogućih kombinacija je astronomski, dovoljno da bih ostatak života mogao isprobavati različite varijante tražeći idealnu… 🙂 Samo da mi je bašta koja cijele godine rađa ljute papričice… 🙂

    P.S.
    Ja sam vaše preporučene količine sastojaka (navodno za dvije osobe ili jednu gladnu) pomnožio sa oko 2.5 (npr. koristio sam 25-30 papričica) i odjednom sam sve smazao, da li se ja onda računam kao 5 ljudi ili kao ekstra gladan ? 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)