Priprema

Narezati luk, tikvice, šampinjone, mrkvu i papriku. Ne trebate rezati presitno, kuhat će se dovoljno dugo da omekša. Začiniti koljenicu s obje strane soli i paprom i potom ju na maslinovom ulju zapeći 2 minute sa svake strane i izvaditi ju van. Na preostalom ulju dinstati luk, dodati mrkvu, papriku, šampinjone i tikvice i posoliti / popapriti po želji.

OssoBuco (goveđa koljenica) 1
OssoBuco (goveđa koljenica) 2
OssoBuco (goveđa koljenica) 3
OssoBuco (goveđa koljenica) 4
OssoBuco (goveđa koljenica) 5
OssoBuco (goveđa koljenica) 6
OssoBuco (goveđa koljenica) 7

Kuhanje

Dinstati povrće desetak minuta, dodati vino, koljenicu i staviti u pećnicu na 150-170°C u poklopljenu posudu 3 sata kako biste dobili izvrstan Ossobuco.

Nakon 3 sata skinuti poklopac i ostaviti u pećnici još oko 1:30h da tekućina malo ispari.

Završavanje

Ovakva pečena smjesa povrća čini idealan umak koji se servira kao prilog uz koljenicu (koju sad već možete nazvati Ossobuco). U takav umak na kraju možete dodati Vrabasco Smoked ljuti umak kako biste dobili laganu ljutinu i aromu dima. Kao salatu uz jelo poslužili smo fermentiranu salatu od zelja, mrkve, luka i češnjaka, no možete poslužiti bilo što što kiselo što inače volite. Za dekoraciju je korištena kombinacija korijandera i vlasca.

OssoBuco (goveđa koljenica) 8
Ossobuco
OssoBuco (goveđa koljenica) 9

Uz ovo jelo preporučamo Vrabasco Smoked ljuti umak iz razloga što će, budući da je fermentiran, dati umaku dozu kiselosti koja savršeno balansira umak od povrća, a aroma dima će dati onu notu koja nedostaje mesu s obzirom da je pripremljeno u pećnici.

Naruči ga odmah!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)