Ime i prezime: Habanero Numex Suave

Vrsta: Capsicum chinense

Podrijetlo: SAD

Rasprostranjenost: po cijelom svijetu

SHU: 0-850

Ljutina: 1/5 

Habanero numex suave orange - VolimLjuto.com

Habanero Numex Suave sorta je kreacija Državnog Sveučilišta New Mexico. Ova papričica može narasti 45-90 cm u visinu. Ima zelene listove, a cvjetovi su bijele boje. Nakon 90 dana od presadnje moguće je ubrati prve svježe plodove. Plodovi Habanero Numex Suave papričice su krupniji i naboraniji od klasičnih Habanero plodova. Dugački su oko 6 cm. Prilikom sazrijevanja prelaze iz zelene u narančastu boju. Aroma im je izrazito voćna i podsjeća na klasičnu habanero aromu, ali ljutine gotovo niti nemaju (850 SHU). Papričica je mnogorodna i plodonosi ranije nego klasični Habanero. Zbog svoje voćne arome i blage ljutine, ova papričica je zanimljiva svim ljubiteljima blagih aromatičnih papričica. Mogu se konzumirati svježe uz bilo kakva druga jela, primjerice u salatama, domaćim salsama, sendivičima, varivima i slično. Odlična su baza za blage voćne umake.

Habanero Numex Suave - VolimLjuto.com

Uvjeti uzgoja

pH tla: 6,5
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na dobro osunčano mjesto.
Temperatura tla za sjetvu: 27-32 °C
Vrijeme nicanja: 7-28 dana
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturi zraka >18 °C, u našem klimatu pred kraj svibnja.
Temperature nakon presadnje: oko 21 °C, noćne temperature >16 °C.
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 15L zapremnine.
Razmak unutar reda: 45-60 cm razmaka između dvije biljke u redu
Razmak između redova: 60-90 cm razmak između redova
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh. Zalijevati isključivo po supstratu uz korijen, ne prskanjem po listovima.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.

proizvodi s ovom papričicom

Hot 1 / 5

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)