BOK SVIMA!

Vrijeme je da malo oživimo blog, a ima li boljeg povoda za pisanje od nečeg što smo nazvali Projekt SD? O ovom projektu pričali smo već neko vrijeme (i međusobno, a možda i s vama osobno), a sad je napokon došlo vrijeme da vam krenemo davati malo više informacija. Doduše, na kapaljku, ali vjerojatno na isti način konzumirate neke naše proizvode 😉

Možda ste već čuli nešto o tome što planiramo, možda znate sve detalje, ali molimo vas da ne upropastite iznenađenje drugima i pratite nas iz tjedna u tjedan kako biste vidjeli napredak.

O ČEMU JE RIJEČ ZAPRAVO?

Proteklih nekoliko mjeseci je nas nekoliko iz Volim Ljuto ekipe provelo svakodnevnim klikanjem po oglasnicima i hodanjem kroz Zagreb u potrazi za poslovnim prostorom. Zamisao je bila da bude na frekventnijoj lokaciji u blizini tramvaja, da veličinom odgovara našim zahtjevima i da u njemu možemo obavljati sve što smo zamislili. Naravno, i cijena nam je igrala ulogu. Izdvajali smo oglase koji su nam bili prihvatljivi, međusobno popričali o njima, a naposlijetku zvali.
Jeste li ikad zvali ljude vezane za nekakav prostor? Jeste li ikad dobili dojam da te osobe uopće ne žele iznajmiti taj prostor? Evo i nekoliko razgovora koje je Goran vodio sa oglašivačima:

[one_third class=”” last=”no” ] HITNO, DOSTUPNO ODMAH
O: “A za što bi vi koristili taj prostor?”
G: “Trebao bi nam za to i to…”
O: “A tu vam je blizu Konzum, ne isplati vam se to.”
G. “Kad bismo mogli vidjeti prostor?”
O: “A možda bih vam ga mogao isprazniti za mjesec dana.”
[/one_third] [one_third class=”” last=”no” ]GODIŠNJI
G: “Pozdrav, zainteresirani smo za vaš oglas, možemo li ga pogledati?”
O: “Možemo se dogovoriti da dođete, naravno, nazovite me nakon nove godine.”
– nakon nove godine –
G: “Pozdrav, možemo li sada vidjeti lokal?”
O: “Ajoj, ja sam ovaj tjedan na godišnjem.”
[/one_third] [one_third class=”” last=”yes” ]IZLOG
G: “Pozdrav, mi smo ovdje ispred prostora koji je u oglasu.”
O: “Ok, što vas zanima?”
G: “Možemo li se nekad dogovoriti da se nađemo i pogledamo prostor?”
O: “Uh, ja vam nisam u Zagrebu inače, ali pogledajte kroz izlog, sve se vidi!”[/one_third][border ]

Ni ja se nisam bolje proveo. Iz perspektive osobe koja se bavi fotografijom, pregledavati oglase prostora je kao da kockicama leda pokušavate liječiti upalu grla: bolno i uzaludno. Možda smo imali otvoren oglas predivnog prostora koji je savršen za nas, ali zbog loših fotografija nismo mogli procijeniti konfiguraciju samog prostora, niti se orijentirati. Šteta je da nešto s takvom vrijednošću bude prikazano kroz fotografiju veličine sličice u Životinjskom carstvu (iako i one imaju bolju rezoluciju).

DO ČEGA NAS JE TO DOVELO?

Naposlijetku, nakon toliko traganja i muke, ugovor je konačno potpisan, a danas smo zakoračili u prostor i dogovarali preinake koje moramo napraviti kako bi to bilo točno onako kako smo zamislili. Na kraju nisam ni napisao za što ćemo točno koristiti prostor. Možda mislite da je očigledno i jednostavno za pretpostaviti o čemu je riječ. A možda baš želimo da bude toliko očito jer ćemo tako pravo iznenađenje čuvati do samog kraja?

Bilo kako bilo, pratite nas i dalje kako biste vidjeli kako radovi napreduju iz tjedna u tjedan. I da vas ne ostavimo bez ikakvog sadržaja, stavit ćemo jednu fotografiju tako da vidite kako prostor izgleda trenutno, iako ga na kraju nećete moći prepoznati.

Do čitanja!

Projekt SD - VolimLjuto.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)