LOKACIJA I OPIS EVENTA

Ovotjedni sastanak marketing tima održao se na Jarunu na kojem se trenutno (19.08.2020. – 13.09.2020.) održava Zagreb Food Truck Festival. Odlučili smo obići neke od trenutno dostupnih kućica, imajući na umu da će se uskoro i ta ponuda promijeniti jer je Hook & Cook iz Pule već gotov sa svojim predstavljanjem.

Odlučili smo se za jedno od jela iz svake kućice koja je taj dan bila dostupna, a desert smo ovaj put preskočili. Tako je Edita imala priliku probati Chicken Curry koji je pripremio Munchy, Goran je probao Sate Box sa svinjetinom koji je pripremio Apululu, a Darjan je probao Cheeseburger s kućice BarBaQ.

Moramo dodati i da svako od jela možete zaljutiti jednim od naših umaka jer je na svakom štandu naš stalak, a neke od naših proizvoda možete kupiti petkom, subotom ili nedjeljom na našem štandu dok traje sajam. Naravno, već i vrapci na grani znaju da se 05.09.2020. održava Okršaj ljutomana – natjecanje u jedenju chili papričica na koji se možete prijaviti na linku.

ZAGREB FOOD TRUCK FESTIVAL

  • Adresa: Aleja Matije Ljubeka 19 (Jarun, pored Aquariusa)
  • Volim Ljuto umaci: DA
  • Datum održavanja: 19.08.2020. – 13.09.2020.
  • Vrijeme: pon-pet: 16:00 – 00:00; sub-ned: 11:00 – 01:00
  • Plaćanje karticama: DA (dodatno – plaćanje KEKS Pay)
  • Web stranica festivala: facebook.com/foodtruckfestivalhr
Zagreb Food Truck Festival - VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - VolimLjuto.com

Apululu food truck

Zagreb Food Truck Festival - Apululu - VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - Apululu - VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - Apululu - VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - Apululu - VolimLjuto.com

Apululu u ponudi ima indonezijsku hranu, a dodatno pored njihovog imena stoji “Meals on Wheels”. Ako im vidite kamiončić, bit će vam jasno i zašto! Goran je ovdje probao jelo pod nazivom Sate Box (Pork) koje se sastoji od noodlesa s mariniranom svinjetinom u umaku od kikirikija s dodatkom raznog povrća po cijeni od 48kn. Jelo je morao dodatno zaljutiti za što je iskoristio Vrabanero Smoked ljuti umak, a bilo je sočno i zanimljivo. Dio za koji ističe da mu nije bio po volji je to što je bilo preslatko i premalo slano za njegov ukus, no to je prvi put da je probao indonezijsku hranu pa je vjerojatno i to bio razlog iznenađenja.

BarBaQ Food Truck

BarBaQ je već nadaleko poznata kućica u kojoj su sva jela posebna po tome što su dimljena u smokeru. Ovaj put smo se kod njih odlučili za Cheeseburger (50kn) – jednostavno, a može biti vrhunsko. Kada sam ga probao, dvije su mi misli prošle kroz glavu: pecivo je izuzetno mekano i dobro, a u mesu prevladava dim što nije nužno loša karakteristika. Smatram da bi trebalo povećati udio masnoće u mesu, jer je zbog dugotrajnog dimljenja pomalo suho i tvrdo, ali je razina pečenja točno onakva kakva treba biti. Od dodataka je imao zelenu salatu i kisele krastavce,a umak je bio pomalo bazičan koji podsjeća na ketchup + mayo kombinaciju. Solidno, ali ima mjesta za napredak.

Zagreb Food Truck Festival - BarbaQ - VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - BarbaQ - VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - BarbaQ - VolimLjuto.com

Munchy

Zagreb Food Truck Festival - Munchy- VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - Munchy- VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - Munchy- VolimLjuto.com
Zagreb Food Truck Festival - Munchy- VolimLjuto.com

Munchy je novost s kojom se još nismo susreli. Sram nas bilo. Edita je probala Chicken Curry (53kn) koji osim piletine ima i zelenu curry pastu, kokosovo mlijeko, đumbir, lemongrass, češnjak, tikvice, a sve je to preko basmati riže. Porcija je bila dovoljna da zasiti Editu, a curry je bio ukusan, iako je navikla na više povrća u takvim jelima. Zamjerka je bila na rižu koja je bila prilično prekuhana pa je djelovala kašasto. No unatoč tome, pojelo se sve do zadnjeg zalogaja. Jelo je bilo lijepo servirano, a pošto je i Edita navikla na ljuće – dodala je Vrabasco Strong ljuti umak kako bi jelo dobilo i tu komponentu. Food truck im izgleda stvarno genijalno!

Zaključak

Cijelo vrijeme koje smo proveli tamo smo proveli uz pivo koje radi Pivovara Medvedgrad koje je, srećom, glavno pivo festivala. Lijepo je vidjeti da je festivalu u interesu imati kvalitetno pivo u ponudi. Komentirali smo kako je stvarno osvježenje da se takav nekakav festival održava na Jarunu, da ga napokon probudi iz sna. Ali i da se život i festivali prebace iz već ionako prenatrpanog centra. Atmosfera festivala je izrazito ugodna i opuštajuća, a osim hrane u ponudi trenutno možete naći kućice s vinom, koktelima i raznim zanimljivim pićima, a posebnost ovog festivala je što će se kućice promijeniti i što će doći nove, što će svakako natjerati ljude da ponovno posjete ovaj festival. Prije samog festivala nismo koristili Keks Pay kao način plaćanja, no instalirali smo ga jer smo htjeli probati kekse koji se dobiju na štandu ako se koristi taj način plaćanja. Zadovoljni smo i keksima i aplikacijom, ali i generalno cijelim festivalom koji ima sve predispozicije da postane novi festival koji će svi htjeti obići u jednom trenutku.

Vidimo se svakog vikenda i 05.09.2020. kad ćete moći vidjeti kako se natjecatelji bore s čak 9 chili papričica na Okršaju ljutomana. Prijavi se i ti, ako se usudiš 😉

Dio naše ljute ponude...

Još ljutih restorana...

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Paulaner Pizza Bar – recenzija restorana

Paulaner Pizza Bar je iznenađenje na koje možete naići preko puta okretišta na Črnomercu, a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)