Ime i prezime: Thai Hot

Nadimak: Bird’s Eye, Piri-Piri, Thai Dragon peppers, Cili Padi.

Vrsta: Capsicum annuum

Podrijetlo: Tajland

Rasprostranjenost: po cijelom svijetu

SHU: 50,000-100,000

Ljutina: 3/5 

Thai hot - VolimLjuto.com

Thai Hot papričica naraste prosječno 30-40 cm u visinu. Rast joj je grmolik, može doseći i do 45 cm u širinu. Ima klasične zelene listove lagano zaobljenog vrha plojke. Cvjetovi su bijele boje. Nakon presadnje potrebno je proći 100 dana do berbe prvih plodova. Plodovi sazrijevaju s vrhom prema gore, odnosno prkose gravitaciji :). Zbog toga je ova sorta odlična ornamentalna (ukrasna) papričica koja može krasiti vrtove i balkone svojim niskim i širokim rastom, te prinosom čak do 100 plodova po biljci (naravno u idealnim uvjetima). Prilikom sazrijevanja plodovi Thai Hot papričica prelaze iz zelene u crvenu boju. Dimenzije plodova su od 2,5-5 cm. Najprikladniji nadimak ovoj sorti je Thai Dragon pepper jer, kako se spominje u literaturi, njezina ljutina podsjeća na zmajev dah, a plodovi na zmajeve kandže. Svježi, sušeni i mljeveni plodovi ove sorte neizostavan su dodatak svim jelima azijske kuhinje, ali i baza raznih ljutih umaka.

Thai Hot - VolimLjuto.com

Uvjeti uzgoja

pH tla: optimalan 6,2-7.0 (blago kiselo do neutralno tlo)
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na potpuno osunčano mjesto bez prevelike zasjene.
Optimalna temperatura za sjetvu: 26-29 °C
Vrijeme nicanja: 6-21 dan.
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturi tla >12 °C i temperature zraka >15 °C, u našem klimatu sredina do kraja svibnja.
Temperature nakon presadnje: optimalna temperatura >24 °C, ali ne više od 32 °C jer tada počinje odbacivati cvjetove. Optimalne noćne temperature u vegetaciji su 15-23 °C.
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 10L zapremnine.
Razmak unutar reda: 60 cm razmaka između dvije biljke u redu zbog širokog rasta stabljike i rodnih grana.
Razmak između redova: 60-90 cm razmak između redova
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh. Zalijevati isključivo po supstratu uz korijen, ne prskanjem po listovima.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.

proizvodi s ovom papričicom

Jako ljute chili sadnice

Thai Hot sadnica chili papričice

2,75 

Jako ljute chili sjemenke

Thai Hot – Sjemenke chili papričica

3,25 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)