Ime i prezime: Prairie Fire 

Nadimak:

Vrsta: Capsicum annuum

Podrijetlo: Meksiko

Rasprostranjenost: po cijelom svijetu

SHU: 70,000-80,000 

Ljutina: 3/5 

Prairie Fire - VolimLjuto.com
Izvor: Fataliiseeds.net

Prairie Fire je ornamentalna (ukrasna) chili papričica koja naraste prosječno 20 cm u visinu i 30 cm u širinu. Patuljaste je i grmolike građe. Ima zelene listove sa zašiljenim vrhom plojke. Cvjetovi su bijele boje. Nakon presadnje potrebno je proći 75 dana do berbe prvih plodova. Prilikom sazrijevanja plodovi prelaze iz mliječno bijele boje u žutu, zatim ljubičastu, narančastu te konačno crvenu boju. Plodovi ove sorte dugački su 3 cm, a široki 1 cm. Rastu s vrhom prema gore što ih, zajedno s patuljavosti, čini savršenom ornamentalnom papričicom koja može krastiti svačiji kuhinjski prozor, balkon ili vrt. Biljka je tijekom vegetacije puna plodova u različitim bojama, pa ovu papričicu uspoređuju s božićnim ukrasnim lampicama. Aroma plodova je voćna, a ljutina osrednja, što govori i količina SHU u njima. Ovo je jedna od nekoliko ukrasnih sorti chili papričica koje su uistinu ukusnog, voćnog okusa, a ne neutralnog.

Prairie Fire 1

Uvjeti uzgoja

pH tla: 6,0-7,5
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na sunčano mjesto, minimalno 6 h dnevno izloženosti sunčevoj svjetlosti.
Optimalna temperatura za sjetvu: 18-25 °C
Vrijeme nicanja: 7-10 dana.
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturi zraka >18 °C, u našem klimatu sredina do kraja svibnja.
Temperature nakon presadnje: optimalna dnevna temperatura oko 20-24 °C
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 5L zapremnine.
Razmak unutar reda: 50 cm razmaka između dvije biljke u redu.
Razmak između redova: 45-60 cm razmak između redova.
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh. Zalijevati isključivo po supstratu uz korijen, ne prskanjem po listovima.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)