Ime i prezime: Jamaican Hot Red

Nadimak: Jamajkan, Jamaican Red Hot, Jamaican Red, Red Jamaican Pepper.

Vrsta: Capsicum chinense

Podrijetlo: Jamajka

Rasprostranjenost: po cijelom svijetu

SHU: 100,000 – 200,000

Ljutina: 3/5 

Jamaican hot red - VolimLjuto.com

Jamaican Hot Red papričica može narasti 60 – 80 cm u visinu te 60 cm u širinu. Stabljika i listovi su zelene boje. Cvjetovi su bijele boje. Nakon presadnje, potrebno je 95 – 100 dana do prve berbe. Prilikom sazrijevanja plodovi prelaze iz zelene u svijetlo crvenu boju s voštanim sjajem i tankog mesa. Promjer potpuno zrelog ploda varira od 2,5 do 5 cm. Plodovi Jamaican Hot Red papričice oblikom podsjećaju na gljivu ili spljoštenu tikvicu. Jedna biljka može dati i do 50 plodova. Okus ploda na prvu podsjeća na klasičnu slatku začinsku papriku, ali nakon nekoliko sekundi nastupa voćna aroma i pomalo agresivna ljutina što je i za očekivati zbog prosječnih 150,000 SHU. Plodovi Jamaican Hot Red papričice česta su baza ljutih umaka te sezonskih jela i salsi. Također se koristi sušena te mljevena u pripremi raznih jela.

Jamaican Hot Red 1

Uvjeti uzgoja

pH tla: 6,2-7,00
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na potpuno osunčano mjesto bez prevelike zasjene
Optimalna temperatura za sjetvu: 26 ° – 29 °C
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturi >21 °C, u našem klimatu sredina do kraja svibnja.
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 5L zapremnine.
Razmak unutar reda: 45 – 60 cm od jedne do druge sadnice
Razmak između redova: 45 – 50 cm
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.
Posebnosti: ova sorta najbolje podnosi suhe klimatske uvjete bez puno oborina jer je osjetljiva na gljivična i bakterijska oboljenja lista i ploda koja najčešće nastupaju u toplim i kišnim periodima.

proizvodi s ovom papričicom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)