Ime i prezime: Jalapeno Purple

Nadimak:

Vrsta: Capsicum annuum

Podrijetlo: Meksiko

Rasprostranjenost: po cijelom svijetu

SHU: 2,500 – 8,000 (10,000)

Ljutina: 1/5 

 

Jalapeno purple - VolimLjuto.com

Jalapeno Purple papričica je ukrasni hibrid koji daje plodove u tri različite boje na jednoj biljci. Ovaj hibrid naraste 45-60 cm u visinu. Ima zelene listove. Cvjetovi su prekrasne ljubičaste boje zbog kojih je ova papričica poželjna ornamentalna (ukrasna) biljka. Nakon 70-80 dana od presadnje moguće je ubrati prve svježe plodove. Prilikom sazrijevanja plodovi prelaze iz zelene u tamno ljubičastu te u konačnici crvenu boju. Plodovi su dugački 7-12 cm. Okusom ne odskaču od klasičnih Jalapeno plodova osim što su malo slađe i voćnije arome. Mogu se koristiti svježi za salse, sezonske salate, kiseljenje, ljute umake te kao dodatak drugim jelima. Kao i kod klasičnog Jalapena, svježi plodovi mogu se puniti s raznim nadjevima, a kako napraviti Jalapeno popperse (papričice punjene svježim sirom) možete pogledati ovdje

Jalapeno purple - VolimLjuto.com

Uvjeti uzgoja

pH tla: 5,5-7,5
Vrijeme sjetve: sredina do kraja veljače
Potreba za svjetlosti: sadnice posaditi na dobro osunčano mjesto. Potrebno 6 sati izloženosti dnevnom svjetlu.
Temperatura tla za sjetvu: 23-29  °C
Vrijeme nicanja: 8-21 dana
Sadnja: sadnice se presađuju direktno u tlo ili velike tegle na temperaturi zraka >18 °C, u našem klimatu pred kraj svibnja.
Temperature nakon presadnje: 20-28 °C
Potrebna veličina tegle: ako se odlučite na sadnju u tegle, neka bude minimalno 15L zapremnine.
Razmak unutar reda: 45-60 cm razmaka između dvije biljke u redu
Razmak između redova: 60-90 cm razmak između redova
Zalijevanje: u polju zavisno o oborinama, ako je sušni period minimalno jednom tjedno. Paprike u teglama po potrebi, ako je supstrat u razini korijena suh. Zalijevati isključivo po supstratu uz korijen, ne prskanjem po listovima.
Gnojidba: nakon presađivanja do cvatnje jednom tjedno folijarna (prskanje preko lista) primjena gnojiva formulacije 19:6:20, a u cvatnji do kraja berbe formulacije 15:5:30.

proizvodi s ovom papričicom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)