SASTOJCI:

PRIPREMA

Vrijeme pripreme: oko 10 minuta

Zahtjevnost: niska (2/5)

Ljutina: 3/5 (ili po želji)

NAMJENA

Dodatak sendvičima, burgerima, salatama koji je gotov za čas, a bolji je od bilo koje majoneze koju možete kupiti.

Priprema

Za ovaj recept bit će vam potreban multipraktik (ili bilo kakav blender s posudom). Pripremite sve sastojke, iscijedite sok iz limuna te pomiješajte maslinovo i suncokretovo ulje.

Domaća chili majoneza - Italian style 2
Domaća chili majoneza - Italian style 3
Domaća chili majoneza - Italian style 4

Postupak

Stavite jaja u blender te dodajte prvo malo Smoky soli, a potom i malo obične da dimljena aroma ne bi bila preintenzivna. Uključite blender i miksajte jaja dok se ne pretvore u glatku smjesu. Nakon toga, smanjite brzinu te lagano ulijevajte mješavinu maslinovog i suncokretovog ulja. Omjer ulja možete odrediti po želji, no pripazite s količinom maslinovog jer vrlo lako preuzme okus. Kada potrošite svo ulje, u blender ubacite listove bosiljka, sok od limuna i Vrabanero Original (količina po želji) te nastavite blendati sve dok se ne pretvori u homogenu smjesu.

Završavanje

Majonezu možete staviti u hladnjak na neko vrijeme da se stisne, no možete ju koristiti i odmah (ako vam ne smeta nešto rjeđa tekstura). Dodajte ju u sendviče, burgere, hot dogove, salate ili koristite kao dip. S obzirom da je ova majoneza već prilično začinjena, ostali sastojci vašeg jela mogu biti vrlo jednostavni, a ono će i dalje biti vrlo ukusno i aromatično!

Domaća chili majoneza - Italian style 5
Domaća chili majoneza - Italian style 6

Za ovo jelo koristili smo Vrabanero Original kako bismo dobili malo jaču dozu ljutine, koja će izbalansirati težinu dobivenu od ulja. Umjesto njega možete koristiti i bilo koji drugi ljuti umak ako vam je ovaj preblag ili preljut.

Naruči ga odmah!

Odgovori

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena