SASTOJCI
(količinu priloga prilagodite po želji)

PRIPREMA

Trajanje pripreme: 1h 45min

Trajanje rada: 20 min

Zahtjevnost: umjereno (3/5)

Ljutina: 1/5

O JELU

Low and slow pečeni buncek na roštilju, odnosno na ražnju, je prava poslastica koju morate probati. Okus i tekstura bunceka pripremljanog na ovaj način su nešto drugačiji nego da ga radite u pećnici iz dva razloga. Prvi je taj da se u okusu osjeti okus dima, a drugi je da je meso jako sočno i ravnomjerno pečeno zbog okretanja na ražnju. No, ako nemate ražanj za svoj kettle roštilj, buncek možete napraviti i bez ražnja. Svejedno će biti odličan bez obzira na to što se ne vrti cijelo vrijeme.

RECEPT

Buncek posipajte rub-om i dobro ga utrljajte, možete ga ostaviti tako nekoliko sati prije nego ga stavite na ražanj / u roštilj.

Mladi krumpir operite i prerežite na pola, prelijte maslinovim uljem i posipajte s malo rub-a. Mi smo krumpir pekli ispod bunceka, tako da se mast cijedila po njemu za vrijeme pečenja (ako je moguće, svakako i vi tako napravite).

BBQ buncek na ražnju - VolimLjuto.com
BBQ buncek na ražnju - VolimLjuto.com
BBQ buncek na ražnju - VolimLjuto.com
BBQ buncek na ražnju - VolimLjuto.com
BBQ buncek na ražnju - VolimLjuto.com

Stavite buncek na ražanj / u roštilj. Nakon otprilike 2 sata na 150 stupnjeva, povećajte temperaturu na 200 stupnjeva Celzija i pecite još oko 45 minuta kako biste dobili hrskavu koricu na bunceku.

Krumpir stavite peći otprilike 2 sata prije kraja pečenja, s obzirom da mu toliko treba na ovoj temperaturi da se u potpunosti ispeče.

Steakhouse Dry Rub

Steakhouse BBQ dry rub je savršena mješavina začina za pripremu bilo kakvih steakova. No, s obzirom na svoj klasičan okus u kojem dominira papar, možete ga koristiti kao baznu marinadu za gotovo svaku vrstu mesa!

Naruči ga odmah!

pogledajte i druge recepte:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.