Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com

Ožujsko Pub Maksi

INFO

Adresa: Ul. Divka Budaka 18, Zagreb
Plaćanje karticama: Da
Terasa: Da
Opcije dostave: nema

Ovaj pub u neposrednoj blizini stadiona Maksimir je u 7 godina koliko postoji, iz kvartovskog kafića prerastao u punokrvni gurmanski restoran. Možda je zadržao riječ “pub” u nazivu, no svatko tko dođe uvjerit će se da je on puno više od toga. Postoji dio koji još uvijek radi kao kafić, no većina lokala (površinom zaista ogromnog) je restoran u kojem možete pojesti s ljubavlju napravljena jela sa svih strana svijeta.

web stranica restorana
Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com
Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com
Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com

Samo par koraka prema jugu od maksimirskog stadiona, i naći ćete se pred jednim od rijetkih restorana u tom dijelu grada. Srećom, u Ožujsko Pubu Maksi to znaju pa su osigurali zaista velik i prostran lokal u kojem možete uživati u hrani bez straha da će vam netko drugi sjediti za vratom. Jedan su od lokala koji nosi ime brenda Zagrebačke pivovare, no jedini su kojima je prioritet hrana, a ne isključivo piće. Na jelovniku će zaista svatko naći nešto za sebe, jer osim nekih klasika poput burgera, bifteka i svinjskih rebara, kuhaju i razna jela inspirirana svjetskim kuhinjama, poput woka, gyoza, souvlakija…

Razgovarali smo s Danielom Pezdevšekom, čovjekom zaslužnim za jelovnik ali i općeniti koncept ovog lokala. U pubu Maksi je od samog njegovog početka, a karijeru je počeo kao glavni kuhar. U iduće tri godine je polako unaprjeđivao ponudu puba kuhajući i radeći na izmjenama jelovnika, sve do prije 4 godine kada je taj posao prepustio svojem sous chefu. On je tada preuzeo ulogu voditelja restorana, tako da i danas vodi glavnu riječ uz sve vezano za poslovanje. Što se jelovnika tiče, kako kaže, slobodu daje novom glavnom kuharu no uvijek je dostupan za komentar i smjernice.

Restoran trenutno ima čak 29 zaposlenih, a rade svaki dan od ponedjeljka do petka. Usluga je zaista na nivou, hrana se na stol isporučuje u rekordnom roku – uzevši u obzir da se puno toga priprema tek kad narudžba stigne. Voditelj restorana naglašava kako je njegov prioritet da se apsolutno sve radi from scratch, jer vjeruje da gostima to puno znači a i itekako podiže kvalitetu i okus samih jela. Uz to, i opsežan meni im ponekad predstavlja izazov jer su u stisci s vremenom, iako imaju velik broj zaposlenih. No, voditelj kaže da ipak odgađaju smanjenje jelovnika jer imaju puno stalnih gostiju i ne žele ih razočarati uklanjajući njihovo najdraže jelo iz ponude.

Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com

Sve komponente naših jela radimo sami. Krumpir sami režemo i pržimo, zbog čega možda nije uvijek istog oblika, no zato je okusom puno bolji od kupovnog. Flatbread sami mijesimo i pečemo, kao i nachose za koje prvo pečemo tortilje, a zatim ih režemo i pržimo. Svi umaci koji su dio naših jela, također se izrađuju u našoj kuhinji, i upravo taj pristup smatramo najvećom vrijednošću našeg restorana.
Daniel Pezdevšek, voditelj Ožujsko Puba Maksi

Jedan su od rijetkih restorana koji ne surađuju ni sa kakvim dostavnim službama. Kažu, jednostavno nemaju kapaciteta za to a i žele da ljudi konzumiraju njihova jela u najboljem mogućem izdanju. Preko tjedna je moguće direktno od njih naručiti jela za takeout, no vikendom kada je najveća gužva nemaju tu opciju.

Na jelovniku se nalaze jela inspirirana američkoj, azijskom i mediteranskom kuhinjom. No, kada ih jedete, nemate osjećaj kako su otišli u milijun različitih pravaca, jer su sva jela prožeta nekim specifičnim potpisom. Moglo bi se reći da je ovaj restoran fusion puno različitih pravaca, no i pojedina jela su kombinacija različitih utjecaja i kao takva odlično funkcioniraju zasebno ali i kao cjelina. Jedan od primjera su bao buns, azijsko jelo koje u Maksi pubu poslužuju s coleslaw salatom i prženim krumpirićima. Mi se u Ožujsko Pub Maksi sigurno vraćamo, a vi u nastavku pogledajte što smo probali ovaj put!

jela koja smo probali

Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com

Tacos piletina

Tacosi s piletinom su bili prvo jelo koje smo probali, i moramo priznati da su ljestvicu postavili visoko. Piletina koja je hrskava izvana, a mekana iznutra savršeno je nadopunjena s osvježavajućom salatom od komorača i umakom kojeg je bilo taman. Tortilje peku sami i taj dio uistinu čini razliku!

Souvlaki janjetina

Souvlaki janjetina je relativno novo jelo na jelovniku, no nadamo se da će se zadržati dugo. Sporo pečena janjetina koja se topi u ustima poslagana je na domaći flatbread te prekrivena svježom salatom i domaćim tzatzikijem, za kojeg bismo voljeli da ga je bilo još i više.

Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com
Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com

Bunsi s otkoštenim svinjskim rebrima

Ovo jelo nas je zaista iznenadilo količinom. Uz dva velika bunsa puna svinjetine i umaka, dobili smo i veliku porciju domaćih prženih krumpirića te coleslaw salatu. Svakako pozdravljamo ideju o posluživanju salate odvojeno jer je ovo, inače prilično neuredno jelo za jesti, bilo puno ugodnije konzumirati na ovaj način.

Chilli con carne

Obožavamo chilli con carne u svakom obliku, a ovaj od odležane junetine i mesa crne svinje nas je posebno iznenadio, a bio je i poslužen uz nachose potpuno domaće izrade. Naravno, mi bismo dodali još ljutine, no srećom to je moguće personalizirati jer su na svakom stolu stalci s ljutim umacima jednog poznatog domaćeg brenda.

Ožujsko Pub Maksi recenzija - VolimLjuto.com
VolimLjuto_brendiranistalak

Želite naše umake u svom restoranu?

zatražite ponudu

JOŠ LJUTIH RESTORANA

Ožujsko Pub Maksi – recenzija restorana

Ožujsko Pub Maksi ugodno je mjesto s izvrsnom hranom!

Curry Bowl – recenzija restorana

Šrilankanska kuhinja na autentičan način.

Restoran Taurus – recenzija restorana

Posjetili smo Restoran Taurus - pogledajte što nude.

Slatinski Gaj grill & steakhouse – recenzija restorana

Jednostavno volimo burgere i kada se negdje pojave moramo ih probati. Ovaj put nismo morali

Love At First Bite – recenzija restorana

Love At First Bite relativno je nova lokacija u Španskom, no odlazak tamo nećete požaliti.

2 Comments

Duksa Bundek (Isto Duksa) – recenzija restorana

Pizzeria Duksa otvorila se na dodatnoj lokaciji, no ponuda je jednako dobra!

Bull Burger – recenzija restorana

Bull Burger Bar još je jedno od mjesta gdje možete probati prave gourmet burgere!

Paulaner Pizza Bar – recenzija restorana

Paulaner Pizza Bar je iznenađenje na koje možete naići preko puta okretišta na Črnomercu, a

LJUTI UMACI U NAŠOJ PONUDI

POGLEDAJTE SVE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)