NOVI UMACI PREMA ZAHTJEVIMA KUPACA!

slušamo kakve umake tražite kada dođete na naša prodajna mjesta!

Ljut k’o papar

Ljutinu 1/5 u pravilu traže kupci koji ne mogu podnijeti ništa ljuće od papra. Iako papar nije ljut zbog kapsaicina već djeluje ljuto zbog piperina, mnogima je on prva zapreka na putu do ozbiljnijih ljutina. Ovakav umak naši kupci traže rečenicom “Trebam umak za nekoga kome je i papar ljut.”

Nije preljut, a niti preblag

Umak koji nije preljut, a niti preblag je jako teško pogoditi budući da je doživljaj ljutine relativan od osobe do osobe. Prema našem iskustvu, kupci koji probaju umak najčešće budu zadovoljni s umacima ljutine 2/5 kao nekakvom optimalnom granicom ljutine. Ovakvi umaci su umjereni i za svakoga!

Ljut, ali ima okus

“Tražim ljuti umak. Želim da bude ljut, ali i da ima okus” – Ovako počinje mnogo upita prilikom kupovine, a u tom slučaju najčešće ćemo preporučiti umak ljutine 3/5 koji je za svakodnevnu upotrebi i ljući od klasičnih kupovnih ljutih umaka, no veći udio papričica daje mu fantastičnu aromu i okus.

Domaći, bez E-brojeva (sadrži E300)

“Želim domaći ljuti umak, bez kemije i E-brojeva.” Kupci najčešće E-brojeve povezuju s nečim lošim, no ti simboli su samo oznaka standarda za dodatke hrani. Naravno, neki od njih su loši, no nisu svi! Primjerice, E300 je oznaka za askorbinsku kiselinu (vitamin C) koju dodajemo kao antioksidans, odnosno, kako umaci ne bi potamnili čim ih otvorite.

Bez octa (Rok trajanja: 2 dana)

Mnogi jednostavno ne vole kisele umake, a to je i razumljivo jer brojni kupovni umaci sadrže nepotrebno velik udio octa. Ocat je potreban u umacima kako bi spustio pH vrijednost i kako se umaci ne bi mogli kvariti tako lako, ali i za balans okusa u samom umaku. Naši umaci su fermentirani, a ocat koristimo u nešto manjem postotku.

Poklon za umrijeti

“Tražim poklon za osobu koja voli nenormalno ljuto i želim da bude nešto od čega se umire.” Naravno, umrijeti ovdje nije u pravom smislu riječi, no ljutina ovih umaka je definitivno ozbiljna i nije za početnike. Ovi umaci rade se od najljućih papričica na svijetu.

A možda ipak nemamo ove umake u ponudi.

Naravno, umaci pod ovim zabavnim nazivima nisu u našoj ponudi. Danas je 1. travanj, te ga volimo simbolično obilježiti. 🙂

Ove godine ste nam upravo vi bili inspiracija! Od stotina raznih upita o ljutim umacima koje dobivamo u trgovini izabrali smo najbolje i najčešće, te kreirali naljepnice za već postojeće umake.

Ovaj članak je objavljen u Blog. Spremite link.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)